Fudbal

Inzagi: Čestitam Milanu, nije im bilo lako

Inzagi: Čestitam Milanu, nije im bilo lako
Foto: Tanjug/AP | Inzagi: Čestitam Milanu, nije im bilo lako

Simone Inzagi, trener Intera, pobjedom nad gradskim rivalom Milanom (2:1) je doeno 20. titulu Serije A timu iz Lombardije.

Time su na svoj grb "prišili" još jednu zvezdicu i prestigli "Rosonere" po broju titula.

"Lijep je osjećaj koji želim da podijelim sa svim ‘interistima‘, od navijača do predsjednika. Već sam pričao sa njim. Mislio sam i na svoju porodicu takođe. Ženu i sinove. Kao i na članove tima. Želim ovo sa svima da podijelim. Ti ljudi i pasioniranost navića mi pružaju veliku satisfakciju", rekao je Inzagi i dodao:

"Svi su doprinjeli ovom uspjehu. Navijači Intera su to zaslužili. Uvijek su bili izvanredni u pobjedama i porazima."

Zadovoljan je bio i pristupom gradskog rivala.

"Čestitao bih Milanu. Psihički, nije bila laka utakmica za njih. Borili su se do kraja. Bili su sjajan protivnik i nastaviće to da budu u budućnosti", uvjeren je italijanski stručnjak.

Tim je bio siguran u trijumf.

"Želili smo da pobijedimo večeras. Imali smo dobar osjećaj pred meč, niko se nije žalio kada smo trenirali ujutru. Radili smo na detaljima koji su važni tokom utakmice. Odigrali smo pametno i moglu da postignemo još koji gol u prvom poluvremenu", nastavio je Inzagi.

Poslije tri kupa i dva Superkupa, Inzagi je konačno osvojio titulu sa "Neazurima" u trećoj godini na "Đuzepe Meaci" gdje je 2021. godine zamenio Antonija Kontea.

"Treba da analiziramo ove tri godine. Osvojili smo Skudeto i Superkup treću godinu u nizu. Ali, sjećam se kako je tim igrao u prvoj utakmici u Ligi šampiona protiv Real madrida. Momci su shvatili šta očekujem od njih. Ove tri godine su bile sjajne. Još uvijek to ne shvatamo ili barem ja, ali sam veoma srećan zbog svih koji su tu da proslave titulu", kaže Inzagi, prenosi B92.

On se na kraju zahvalio bratu Pipu Inzagiju.

"Pipo je moj veliki brat, uvek je vodio računa o meni, zato je za mene jako važna osoba. Iako smo odrasli ljudi, moja ljubav prema njemu se nikada nije promijenila", zaključio je Inzagi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije