Fudbal

Ispisana istorija Lige šampiona: Dominantni klubovi iz liga petice

Ispisana istorija Lige šampiona: Dominantni klubovi iz liga petice
Foto: Ilustracija | Ispisana istorija Lige šampiona: Dominantni klubovi iz liga petice

Završena je grupna faza Lige šampiona i poznato je svih 16 klubova koji su osigurali plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Još u utorak plasman u osminu finala osigurale su ekipe Liverpula, Napolija, Barselone, Borusije Dortmund, Lajpciga, Liona, Valensije i Čelsija, a u srijedu naveče smo dobili i preostalih osam učesnika.

To su ekipe PSŽ-a, Real Madrida, Bajerna, Totenhema, Mančester Sitija, Atalante, Juventusa i Atletiko Madrida.

Kao prvoplasirani su prolazak dalje osigrale ekipe PSŽ-a, Bajerna, Mančester Sityja, Juventusa, Liverpula, Barselone, Lajpciga i Valensije, dok su kao drugoplasirani prolazak dalje osigurali Real Madrid, Totenhem, Atalanta, Atletiko Madrid, Napoli, Borusija Dortmund, Lion i Čelsi.

Zanimljivo, plasman među 16 najboljih osigurale su sve ekipe iz najjačih pet liga Evrope i nijedan drugi tim iz slabijih zemalja nije uspio pomrsiti račune velikanima, što je prvi put u istoriji ovog takmičenja od kada se on zove Liga šampiona.

U Ligi Evrope takmičenje nastavljaju Klub Briž, Olimpijakos, Šahtjor, Bajer Leverkuzen, Salcburg, Inter, Benfika i Ajaks.

Žrijeb parova osmine finala Lige šampiona će biti održan u ponedjeljak u Nionu. Prve utakmice osmine finala igraju se 18., 19., 25. i 26. febuara, a uzvrati su 10., 11., 17. i 18. marta.

Veliko finale igra se na Olimpijskom stadionu "Kemal Ataturk" 30. maja 2020. godine, prenosi "Klix.ba".

U nastavku pogledajte sve rezultate utakmica odigranih u srijedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije