Fudbal

Ispraćaj sa Grbavice otkazan, promijenjena satnica Osimove sahrane

Ispraćaj sa Grbavice otkazan, promijenjena satnica Osimove sahrane
Foto: N/FS BiH | Ispraćaj sa Grbavice otkazan, promijenjena satnica Osimove sahrane

FK Željezničar obavještava javnost da će se komemoracija Ivice Osima održati u planiranom terminu u subotu u 11 časova, ispraćaj sa Stadiona Grbavica je otkazan, a nova satnica sahrane je u 14 časova na Gradskom groblju Bare.

"U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim", naveli su iz FK Željezničara.

Ispraćaj sa Stadiona Grbavica do Gradskog groblja Bare koji su bili planirani za 12:30 sati su otkazani zbog najavljenih loših vremenskih uslova.

"Sahrana na Gradskom groblju Bare, umjesto u 15, počeće u 14 časova, te će za građane u komemorativnom centru Bare biti otvorena komemorativna soba za posljednji pozdrav našem Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati", istakli su iz FK Željezničar.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere Ivice Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu. 

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije