Fudbal

Italijanski selektor: Neću još podnijeti ostavku

Italijanski selektor: Neću još podnijeti ostavku
Foto: Tanjug/AP | Italijanski selektor: Neću još podnijeti ostavku

Đanpjero Ventura, selektor fudbalske reprezentacije Italije, nakon sinoćnjeg neuspjeha u baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Švedske izjavio je da za sada neće podnijeti ostavku, te da će prvo razgovarati s predsjednikom saveza.

Italijani će prvi put nakon 60 godina propustiti Mundijal, nakon što su u baražu prvo poraženi od Šveđana sa 0:1 u Solni, a zatim na “San Siru“ odigrali neriješeno 0:0.

"Nisam podnio ostavku, jer još uvijek nisam razgovarao s predsjednikom. Ovo je veoma težak udarac, jer sam bio potpuno uvjeren, što se i potvrdilo u revanšu, da smo imali ogromnu želju da savladamo ovu prepreku. Ponosan sam što sam dio reprezentacije i što sam sarađivao s velikim šampionima i s ostalima za koje se nadam da će postati šampioni", kazao je Ventura nakon ogleda u Milanu.

Ventura je naglasio da je izuzetno razočaran, jer je sinoć još jednom shvatio koliko reprezentacija znači italijanskoj naciji.

"Zahvaljujem se publici na 'San Siru', koji su nas podržavali do posljednje sekunde. Naši navijači bili su jedinstveni i izvanredni", potom se okrenuo iskusnim reprezentativcima kojima je sinoćnji ogled vjerovatno bio posljednji u dresu državnog tima:

"Činjenica da nas Điđi Bufon, Andrea Barzalji i Daniel De Rosi napuštaju bilo je nešto što smo unaprijed znali. Nagrada je bilo Svjetsko prvenstvo, za njih, pa i za mene u krajnjem slučaju. Razočaran sam, ali koliko sam zaista razočaran iskazao sam igračima pojedinačno."

Venturu su italijanski novinari upitali da li želi da se izvini naciji zbog toga što će njihovi ljubimci po prvi put nakon 1958. godine propustiti SP?

"Izvinjavam se zbog rezultata, ali ne i za napor i vrijedan rad. Shvatam da je krajnji rezultat najvažnija stvar. Međutim, revanš utakmica je pokazala ništa nije narušeno unutar reprezentacije. Sve što sada mogu uraditi je da se izvinim Italijanima za rezultat, ali ne i za profesionalizam, ogroman rad i napor koji smo uložili u sve ovo", zaključio je italijanski selektor.

Ventura je na klupi "azura" u junu 2016. godine naslijedio Antonija Kontea, koji je otišao u Čelzi. Iskusni 69-godišnji trener ugovor sa Fudbalskim savezom Italije ima do ljeta 2020. godine. Prije reprezentacije radio je u velikom broju italijanskih klubova, a izdvajaju se Sampdoria, Napoli, Udineze, Verona i Torino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije