Fudbal

Iz Barselone ne kriju da je Olmo velika želja

Iz Barselone ne kriju da je Olmo velika želja
Foto: Tanjug/AP | Iz Barselone ne kriju da je Olmo velika želja

Deko, sportski direktor Barselone, želio bi da dovede španskog ofanzivnog vezistu Danija Olma u Blaugranu.

Nekadašnji portugalski fudbaler brazilskih korjena ugostio je Huanma Lopeza, Olmovog menadžera, prenosi tamošnji ’’Sport“. Mnogi Španci smatraju da će 26-godišnjak rođen u Terasi pokušati da nađe za sebe adekvatniji tim od Lajpciga dobrim igrama na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

’’Otvoren sam za razne opcije… Znam da je kliše, ali bih poručio zemljacima da sam koncentrisan na Evropsko prvenstvo“, nagovijestio je Olmo odlazak iz njemačkog tima na konferenciji prije ubjedljive pobjede Španije nad Hrvatskom 3:0 (3:0) u prvom kolu B grupe.

Deko, koji je dres Barselone nosio na 113 utakmica, svjestan je da je na putu ka njegovoj zamisli stoji klauzula od 60 miliona evra. Zbog blizine Olmovog mjesta rođenja Barseloni, dvostruki osvajač Lige šampiona poslužio se sentimentalnošću, odnosno pokušao je da predoči menadžeru da bi novom pojačanju porodica bila bliža nego bilo gdje drugde u Evropi.

Olmo je u La Masiju stigao iz Espanjola sa devet godina. Iz Barselonine škole prešao je u zagrebački Dinamo 2015. Pošto se profilisao u redovima ’’Modrih“, 176 cm visoki igrač otišao je u Lajpcig 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije