Fudbal

Iz Mladosti DK poručuju: Ne rasipamo se nego jačamo

Iz Mladosti DK poručuju: Ne rasipamo se nego jačamo
Foto: N.N. | Iz Mladosti DK poručuju: Ne rasipamo se nego jačamo

Nismo upalili alarm za uzbunu, a nešto veći odlazak igrača ne znači da se rasipamo i raspadamo, nego jačamo ekipu mlađim, kvalitetnijim, bržim fudbalerima, tvrdi Enes Bistrivoda, izvršni direktor Fudbalskog kluba Mladost Doboj Kakanj.

Iako je do početka nove sezone ostalo manje od mjesec, a klub je samo u prethodnih nekoliko dana napustila gotovo većina standardnih prvotimaca, predvođena iskusnim Bojanom Regojom, a slijedili su ga Almir Aganspahić, Adnan Zahirović, Adnan Šećerović, Aladin Šišić, Filip Arežina, Denis Čomor i Abdel Metalsi, čelnici uvjeravaju da su već našli adekvatne zamjene. U klubu je stanje uobičajeno.

"Nema nikakve panike. Riječ je o sasvim normalnom ciklusu. Nekim igračima nismo bili zadovoljni, s nekima smo potpisali sporazuman raskid saradnje, neki su, naravno, otišli tražeći sreću na drugom mjestu, ali ništa neuobičajeno se ne dešava. Već smo našli odgovarajuće zamjene, potentnije, mlađe, kvalitetnije fudbalere. Smatramo da su to igrači koji će donijeti neke pozitivne promjene i dodatni napredak", istakao je Bistrivoda.

Stigli su, između ostalih, Gedeon Guzina i Arnel Delić (Zvijezda Gradačac), Petar Bojo (Široki Brijeg), Anes Vehab (Rudar Kakanj), Nemanja Anđušić i Nemanja Nikolić (Sarajevo), Kenan Hreljić (Metalege), Anes Vazda (Travnik), Emir Alihodžić (St. Louis FC)... "Naša opredijeljenost je da pokušamo da afirmišemo mlade igrače. U tim mladim kadrovima tražimo igrača koji će konkurisati za evropsko tržište, a samim tim i klub će profitirati od toga. Podmladićemo ekipu za novu sezonu, ali to ne bi trebalo i neće uticati na naše ambicije. I dalje prije svega želimo biti stabilan premijerligaš. Plasman na četvrto-peto mjesto je nešto što smatramo realnim, iako, ako nam se ukaže prilika, neke stvari se poklope i budemo imali sreće - zašto da se ne nadamo i nečem višem. Bez obzira na neke odlaske standardnih prvotimaca, smatramo da ćemo u novoj sezoni biti mlađi, jači i kvalitetniji, a imamo, naravno, i nekoliko iskusnijih koji će pomoći. Spremno ćemo dočekati novu sezonu, koju otvarano domaćom utakmicom protiv Zvijezde 09, a onda u drugom kolu idemo Sarajevu", objasnio je Bistrivoda.

Kada je riječ o stručnom štabu, koji predvodi nekadašnji bh. reprezentativac Nermin Šabić, promjena neće biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije