Fudbal

Iz Mozzarta za male fudbalere: Donacija Školi fudbala "Bambinosi"

Iz Mozzarta za male fudbalere: Donacija Školi fudbala "Bambinosi"
Foto: Ustupljena fotografija | Iz Mozzarta za male fudbalere: Donacija Školi fudbala "Bambinosi"

U Školi fudbala "Bambinosi" sa mladim talentima rade već nepunih deset godina. Kako bi im omogućili da nastave da se bave fudbalom, pokrenuli su i Fudbalski klub Baton.

Njihov tim sada čini oko 500 fudbalera svih generacija što ih čini jednim od najbrojnih sportskih kolektiva na Balkanu. Kako bi nastavili putem uspjeha, iz kompanije Mozzart su im donirali opremu za treninge.

"Mi smo zahvalni na bilo kakvom vidu pomoći. Drago nam je što su u kompaniji Mozzart prepoznali naš trud u radu sa fudbalerima svih generacija. Sve nas je obradovala ova donacija opreme",  kaže Elmir Behlulović, predsjednik Škole fudbala "Bambinosi" i FK Baton, Sarajevo.

Školu „Bambinosi“ pohađa oko 350 omladinaca uzrasta od četiri do 13 godina. U školi ih uče prvim fudbalskim koracima i sportskim navikama. Omladinci uzrasta od osam godina igraju Kantonalnu ligu, a često se takmiče na brojnim domaćim i inostranim turnirima - gdje bilježe odlične rezultate. Prošle godine su dječaci uzrasta 13 godina bili prvaci Kantona Sarajevo.

Ovaj mnogobrojni, talentovani tim svakog vikenda ima utakmice sa 24 selekcije. Najvećim uspjehom smatraju to što u Školu fudbala "Bambinosi" i FK Baton na treninge dolaze djeca iz svih dijelova Sarajeva.

Iz Škole Bambinosi 2019. godine ponikao je FK Baton jer su željeli talentovanim dječacima, uzrasta od 14 godina, omogućiti da igraju za prvi tim. Tako su sada u redovima ovog kluba selekcije pionira, kadeta, juniora, ali seniorski tim.

Polaznici plaćaju članarine, s tim da su se u ovom klubu pobrinuli da talentovani mališani slabijeg socijalnog statusa mogu besplatno da treniraju. Od nadležnih dobijaju samo povremeno simboličnu pomoć, pa im svaka donacija, poput ove iz Mozzarta, daje vjetar u leđa i dokaz je da neko prepoznaje njihov rad i podržava ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije