Fudbal

Iz Sarajeva ni slovo o Marinoviću

Iz Sarajeva ni slovo o Marinoviću
Foto: N.N. | Iz Sarajeva ni slovo o Marinoviću

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo još se nisu zvanično oglasili u vezi s imenovanjem Vinka Marinovića na mjesto šefa stručnog štaba.

Iskusni fudbalski stručnjak praktično je na klupu tima sa "Koševa" inaugurisan zasad samo kroz medije, koji su još u četvrtak objavili informaciju da je on nasljednik Husrefa Musmića. Iz "bordo klub" ipak bez zvanične informacije. Posljednja o ovom pitanju koja se mogla dobiti bila je da će novog trenera izabrati do 31. decembra.

Zanimljivo je da se prije FK Sarajevo u vezi s Marinovićevom budućnosti zvanično oglasio i Nogometni/Fudbalski savez BiH sa informacijom da više nije selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije BiH

"U N/FS BiH je stiglo pismo Vinka Marinovića u vezi sa njegovim daljim angažmanom na poziciji selektora U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. On u pismu obavještava N/FS BiH da jednostrano raskida ugovor o saradnji. Izvršni odbor N/FS BiH će na svojoj narednoj sjednici, a u skladu sa propisanom procedurom, razriješiti stručni štab ove selekcije", saopšteno je iz N/FS BiH.

Uprava Fudbalskog klub Sarajevo krajem jesenjeg dijela sezone BHT Premijer lige BiH smijenila je Husrefa Musemića, koji je prvi u istoriji kluba osvojio duplu krunu. Izazvalo je to i protest dijela navijača, ali odluku nisu povukli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije