Fudbal

Iz Širokog Brijega najavljuju tri boda na "Grbavici"

Iz Širokog Brijega najavljuju tri boda na "Grbavici"
Foto: FK Željezničar | Iz Širokog Brijega najavljuju tri boda na "Grbavici"

Gostovanje kod Fudbalskog kuba Željezničar u derbiju 29. kola M:tel Premijer lige BiH sljedeći je izazov za ekipu Širokog Brijega u nastavku borbe za Evropu.

Pobjedom na "Grbavici" puleni trenera Tonija Karačića napravila bi ogroman korak u ispunjenju postavljenog cilja.

"Utakmica na "Grbavici" bez obzira na kojoj se poziciji Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju ozračje u momčadi je podignuto na višu razinu. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, unatoč svemu, posjeduje kvalitetu", rekao je šef stručnog štaba Toni Karačić.

Široki Brijeg je trenutno na petom mjestu sa 48 bodova. Jedan više ima Zrinjski, koji će u subotu u gradskom derbiju odmjeriti snage sa trećeplasiranim Veležom.

"Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na "Grbavici", dodao je Karačić.

Borbu za pobjedu u Sarajevu bez ikakvih kalkulacija najavio je i vezni igrač Zvonimir Begić, istakavši kako se čini nemogućim negativna serija sljedećeg suparnika.

"Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je ta momčad bez pobjede u proljetnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i to ćemo pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove", poručio je Begić.

Nakon nešto lošijeg ulaska u drugi dio sezone, Zvonimir Begić u posljednje vrijeme igra na visokoj razini. Svoju pravu formu potvrdio je u hercegovačkom derbiju kada je suvereno vladao sredinom terena.

"Svjestan sam kako sam bio podbacio u nekim utakmicama. No, bilo je i promjena u sastavu, a ni sa svakim igračem se isto ne razumijem na terenu. Sada je najbitnije da forma ide uzlaznom putanjom. Spreman sam i vjerujem kako ću i na "Grbavici" pružiti kvalitetnu igru", kaže veznjak.

U derbiju na "Grbavici", kako je naglasio Toni Karačić, sastaju se dva tima koja se odlično poznaju i koje nemaju previše nepoznanica između sebe.

"Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje momčad slična onoj s kojom smo ranije igrali. Ipak, iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na višu razinu. Najbitnije mi je kako će moja momčad reagirati, poglavito u defanzivnim zadatcima. Igraćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu", dodao je Karačić.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg igra se u petak u 20 sati. U timu sa "Pecare" u konkurenciji neće biti suspendirani Jure Obšivač i Ivan Grgić, te nedovoljno oporavljeni Teo Herceg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije