Fudbal

Izračunata brzina Partizanovog Japanca: Nevjerovatan sprint Asana

Izračunata brzina Partizanovog Japanca: Nevjerovatan sprint Asana
Foto: Arhiva | Izračunata brzina Partizanovog Japanca: Nevjerovatan sprint Asana

Partizanov krilni napadač Takuma Asano demonstrirao je nevejrovatnu brzinu na meču protiv Čukaričkog, kod prvog gola crno-bijelih. Japanac je protutnjao pored Miladina Stevanovića, zatim poslužio Bojana Matića u kaznenom prostoru, nakon čega napadaču crno-bijelih nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

Ovaj potez digao je publiku na noge publiku u Humskoj, koja ovakav sprint dugo nije vidjela.

Telegraf je izračunao na osnovu podataka koje su dobili o dimenziji terena i debljini "otkosa" na travnjaku, koliko je tačno Asano pretrčao tokom sprinta i za koliko je to uspio da uradi.

Istrčao 66,3 metra za 7,51 sekund, uz prosječnu brzinu od 31.79 km/h.

Asano je najprije krenuo ukoso da trči, sa centralne linije malo ispod kruga na centru, istrčao je 24,5 metra do aut linije, zatim je šutnuo loptu i dao sebi for, a onda napravio manevar uz polukrug uz aut liniju, koji je iznosio 13 metara, poslije čega je ponovo krenuo ukoso u pravcu prema golu i istrčao još jednu deonicu od 28,8 metara, kada je i pretrčao čuvara, prije nego što je ušao u kazneni prostor i uposlio Matića za gol.

Ali, kada se ima na umu da je Asano tokom sprinta u jednom momentu i zastao nakon što je lopta prvi put udarila o zemlju poslije ispucavanja golmana Nemanje Stevanovića, kao i da nije trčao pravolinijski, već "cik-cak", brzina bi sigurno bila znatno veća.

Vjerovatno približna onoj o kojoj je i pričao na predstavljanju u Humskoj prije malo manje od godinu dana, kada je rekao da je svojevremeno na jednom mjerenju u Njemačkoj imao samo 0,4 sekunde slabiji rezultat od najbržeg čovjeka svih vremena Juseina Bolta koji drži rekord na 100 metara.

"Jeste, istina je. To je bilo kada sam bio u Štutgartu i to je domen u kom zaista i mogu doprinesm timu", rekao je Asano na pitanje novinara Telegrafa o brzini koju posjeduje i podatku koji je mogao da se nađe na interenetu uz njegovo ime.

Podsjetimo, ovakve partije Asana nisu iznenađenje, a o tome je nedavno pričao i Savo Milošević, koji je otkrio da Japanac prvi dolazi na treninge i da posljednji odlazi, kao i da je tokom virusa korona pakleno vježbao i konačno ušao u formu koja se od njega i očekuje.

Prve plodove Asanove forme Partizan već ubire, a nema sumnje da će, ukoliko zadrži ovaj nivo fizičke spreme, Asano biti jedan od ključnih aduta Save Miloševića u finalu Kupa, ali i Evropi naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije