Fudbal

Jagodić: 12 najbitnijih mečeva Borca

Jagodić: 12 najbitnijih mečeva Borca
Foto: N.N. | Jagodić: 12 najbitnijih mečeva Borca

Šta je bilo u prošlosti bilo je, okrećemo se budućnosti. Pred nama je 12 najbitnijih utakmica za Borac a uvjeren sam da ova ekipa ima kvalitet i snagu da ispuni ciljeve, kazao je Vlado Jagodić, od juče novi trener fudbalera banjalučkog Borca sa kojim je potpisan ugovor do kraja ove sezone.

Jagodiću je ovo peti mandat na klupi "crveno-plavih" a svakako najuspješniji je bio onaj kada je 2011. osvojio prvu i jedinu šampionsku titulu Borca u BiH. Kaže da se ugodno sjeća u trenerci sa grbom Borca koji je u četvrtak raksinuo saradnju sa dosadašnjim trenerom Branislavom Krunićem.

Banjalučani su trenutno četvrti na tabeli sa šest bodova manje od lidera Sarajeva.

"Hvala upravi na novom povjerenju. Pred nama je gostovanje kod Veleža i u Mostar idemo dva dana ranije da bismo imali vremena da se podignemo i na psihološkom planu. Igračima sam rekao da vještinu i kvalitet imaju i da samo treba da to pretoče u ono što se od njih traži. Ova ekipa ima kvalitet za mnogo više i vjerujem da su svi momci toga svjesni. Pozicija nam ne garantuje Evropu, ali ni vrh nije daleko. Ni Gvardiola ni Murinjo ne bi mogli da garantuju sve pobjede, ali svi moramo da uradimo svoj dio posla", istakao je Jagodić.

Krunić je ostao bez posla nakon lošeg starta proljećnog dijela sezone a čini se posebno su banjalučki klub zaboljela dva posljednja poraza od Sarajeva i Željezničara.

Direktor Dejan Lukendić kaže da je sa Krunićem napravljen sporazumni raskid saradnje i da je to jedini način da se ekipa razmrda.

"Raskid je došao jer je timu trebala šok-terapija da se razdrma pred nastavak sezone. Naš cilj je plasman u Evropu, a sve drugo što se otvori Borac će iskoristiti. Ne možemo da mijenjamo deset igrača, trener je taj koji može da motiviše i koji je odgovoran", rekao je Lukendić.

Borac u nedjelju u 22. kolu BHT Premijer lige BiH gostuje u Mostaru kod Veleža a meč je na programu od 14.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije