Fudbal

Jagodić nakon eliminacije Borca od Rio Avea: Poraz nije tragedija

Jagodić nakon eliminacije Borca od Rio Avea: Poraz nije tragedija
Foto: Dražan Pozderović | Jagodić nakon poraza od Rio Avea u LE: Poraz nije tragedija

Minute su dijelile fudbalere Borca od produžetaka sa Rio Aveom u meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je portugalski tim slavio 2:0 golovima u 90. i 96. minutu. Iznenađenje je priredio Zrinjski, koji je pobjedom u Ljubljani nad Olimpijom izborio plasman u 3. kolo kvalifikacija i tamo ga čeka APOEL.

I prije susreta na Gradskom stadionu u Banjaluci Rio Ave je bio favorit za plasman u narednu fazu kvalifikacija, ali je četa trenera Vlade Jagodića dobro namučila goste. Nesrećno su Borčevi fudbaleri eliminisani sa evropske scene jer su oba gola primili kada su već mnogi vidjeli da će susret ući u produžetke.

"Ovaj poraz nije tragedija jer bi to bilo ružno za igrače. U svakom slučaju, znali smo da se ovako nešto može desiti ako Rio Aveu ostavimo prostora. Koncentracija je zaista bila na visokom nivou i žao mi je ekipe koja je dala maksimum. Mislim da nismo zaslužili da u 90. minutu primimo gol, da smo otišli u produžetke, možda bi stvari bile drugačije jer bismo imali dvije izmjene koje smo planirali baš u produžecima", rekao je Jagodić i dodao:

"U 75 odsto utakmice smo izgledali onako kako se jedino može parirati Rio Aveu. Ovo je prvi put ove sezone da nismo postigli gol u Banjaluci, a bez postignutog gola je teško proći."

Teško je poraz pao igračima Borca, a vezista Vladan Danilović je istakao da je tim dao maksimum te da sada moraju da se okrenu M:tel Premijer ligi BiH.

Fudbaleri Zrinjskoj u Ljubljani su savladali Olimpiju 3:2 nakon produžetka i u 3. kolu kvalifikacija ih idućeg četvrtka čeka gostovanje APOEL-u na Kipru. Sjajnu utakmicu su odigrali Nemanja Bilbija, koji je postigao dva gola, i Miloš Filipović, koji je asistirao kod sva tri pogotka. Pitanje pobjednika u drugoj minuti prvog produžetka riješio je Josip Ivančić.

"Utakmica je bila teška i više nego što smo očekivali, a samim tim i pobjeda je još slađa. Imali smo u nekim trenucima sreće, ali ona je nagrada za hrabrost, borbenost i snagu koju smo pokazali. Sretan sam što smo obradovali Mostar i sve ljubitelje fudbala u BiH. Slijedi izazov protiv APEOL-a. Opet smo gosti, opet će biti teško i zahtjevno, ali ćemo opet isto tako pokušati napraviti iskorak", kazao je Mladen Žižović, trener Zrinjskog.

U petak je Zrinjski saznao i ime potencijalnog rivala u plej-ofu Lige Evrope. Ukoliko prođu APOEL, odmjeriće snage sa pobjednikom meča FCSB - Slovan Liberec. I u ovom slučaju će opet biti gost. Potencijalnog rivala dobilo je i Sarajevo, koje će ukoliko eliminiše Budućnost iz Podgorice, ići na megdan boljem iz duela Riga - Seltik. Nije zanemarljivo da bi Sarajevo u oba meča trebalo da bude domaćin.

AF: Parovi plej-ofa

Parovi plej-ofa LE: Jang bojs - Tirana, Dinamo Z. - Floriana/Flora, Đurgarden/ Kluž - KuPS/Suduva, Ararat/Celje - Crvena zvezda, Dinamo B. - Ludogorec, Sarajevo/Budućnost - Riga/Seltik, Legija/Drita - Karabag, Šerif/Dundalk - KI/Dinamo T, Hapoel BŠ/Madervel - Plzenj/Sonderjiske, Rozenborg/Alanjaspor - Mura/PSV, Sent Galen/AEK - Wolfzburg/Desna, Bazel/Anortozis - CSKA Sofija/B36, Sporting/Aberdin - LASK/Dunajska Streda, Šarloa/Partizan - Apolon/Leh, Bešiktaš/Rio Ave - Milan/Bodo Glimt, Kopenhagen/Piast Gljivice - Rijeka/Kolos Kovalivka, Malmo/Lokomotiva Z. - Granada/Lokomotiv T., Škendija/Totenhem - Rostov/ Makabi H., FCSB/Liberec - APOEL/Zrinjski, Standard/Vojvodina - Fehervar/ Rems, Viljem II/Rendžers - Galatasaraj/Hajduk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije