Fudbal

Jagodić ne želi Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Jagodić ne želi Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope
Foto: FK Borac | Jagodić ne želi Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Može region, ali ne Partizan, poručio je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Borac, čiji će fudbaleri žrijebom zakazanim za 10. avgust saznati ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Banjalučani neće imati ulogu nositelja, jednako kao i Željezničar, dok će treći bh. predstavnik u ovom takmičenju - Zrinjski imati povlašten položaj. Na trenutnoj listi mogućih rivala Borca je 47 klubova, ali još nije poznato na koji način će se vršiti žrijeb pa je i Jagodić opravdano rezervisan u davanju prognoza, odnosno isticanju klubova koje bi eventualno volio dobiti za protivnike.

"Teško mi je u ovom trenutku uopšte zamisliti želju zato što se još ne zna na koji način će se žrebati. Izašla je nezvanična podjela na povlaštene i nepovlaštene, ali još treba čekati. Takođe, tek kad budemo tačno znali da li će biti neki regionalni princip žrijeba ili totalni, moći ću govoriti eventualno o nekim željama, odnosno imenima klubova ili državama", kazao je Jagodić.

Zbog pandemije virusa korona UEFA je bila primorana uvesti nova pravila. Između ostalog u ovoj fazi takmičenja igraće se samo po jedna utakmica. Domaćin će biti određen žrijebom, a sigurno je i da neće biti navijača.

"U ovom trenutku najbolje za nas je da bude neki regionalni princip žrijeba jer definitivno nema publike, koje bi, ako bismo igrali kod kuće, sigurno u Banjaluci bilo oko 10.000. S druge strane, ako već moramo putovati - onda bolje da to bude bliže. To je povoljnija opcija i zbog domaćeg prvenstva, ali i zbog troškova", smatra Jagodić.

Banjalučani prema trenutnim informacijama od dalekih rivala mogu izvući klubove sa Islanda ili čak iz Kazahstana. Od klubova s najvećim koeficijentom mogući rivali su im Apoel i Apolon (Kipar), Malmo (Švedska), FCSB (Rumunija), Maribor (Slovenija), Rozenborg (Norveška), Fehervar (Mađarska), ali i Partizan. Iako nije istakao listu protiv koga želi igrati, izvjesno je da Jagodić sa vicešampionom Srbije ne želi.

"Mnogo je razloga zbog kojih ne bih volio da se to desi. Tačno je da sam davno rekao da mi koga god izvučemo u jednoj utakmici - sve je moguće, ali ipak bih volio da dobijemo nekog drugog, a ne Partizan. Nije da se plašim Partizana, ne mislim da ih je nemoguće proći, ali bolje neko drugi", rekao je Jagodić i dodao:

"Da imamo publiku znam da bi bio pretrpan stadion, ali ovako nije realno željeti Partizan. Sa publikom bi bila neka druga dimenzija utakmice. Zajedno smo bili sa Partizanom na pripremama na Zlatiboru. On ima ambicije ući u grupnu fazu. Ne kažem da mi te njihove planove ne možemo pokvariti, ali taj potencijalni duel nas i Partizana u ovakvim uslovima ne bi nam donio puno". 

Susreti prvog kola kvalifikacija Lige Evrope igraće se 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije