Fudbal

Jedan od glavnih igrača fudbalskog kluba mobilisan u Ukrajini

Jedan od glavnih igrača fudbalskog kluba mobilisan u Ukrajini
Foto: FC Hust/Facebook | Jedan od glavnih igrača fudbalskog kluba mobilisan u Ukrajini

Jedan od glavnih igrača jednog fudbalskog kluba mobilisan je u Ukrajini.

U zapadnoj Ukrajini mobilisan je jedan od najvažnijih igrača FK Hust (igra u Prvoj ligi Ukrajine) Nikolaj Siraš. 

„Nikolaja Siraša, jednog od glavnih igrača FC Hust, odveli su direktno sa gradske stanice 7. maja zaposleni u TCC-u (teritorijalni regrutni centar, vojna registracija i kancelarija). U trenutku privođenja, fudbaler je imao 25 godina, iako zakon još nije stupio na snagu. Klub ima svoja pravila za nezakonito pritvaranje ljudi. Trenutno nemamo kontakt sa fudalerom. Dalja sudbina je nepoznata”, navodi se u poruci kluba objavljenoj na društvenoj mreži „Facebook“. 

Klub se obratio za pomoć predsjedniku Saveza Andreju Ševčenku, kao i predsjedniku profesionalne fudbalske lige Aleksandru Kadenku i regionalnim vlastima sa zahtjevom da odgovore na situaciju.  Naveli su da je liga pred kolapsom, te da profesionalni klubovi ne mogu funksionisati u ovakvim uslovima.

Predsjednik Vladimir Zelenski nedavno je potpisao dekret o opštoj mobilizaciji i potpisao je prijedlog zakona o smanjenju starosne granice za mobilizaciju sa 27 na 25 godina.

Izbjegavanje služenja vojnog roka za vrijeme mobilizacije podliježe krivičnoj odgovornosti u zemlji, za koju je zaprijećena kazna do pet godina zatvora, prenosi RIA novosti. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije