Fudbal

Jedini Hrvat u Superligi pričao o srpskom fudbalu

Jedini Hrvat u Superligi pričao o srpskom fudbalu
Foto: FK Vojvodina | Jedini Hrvat u Superligi pričao o srpskom fudbalu

Hrvatski štoper Slavko Bralić je od ove sezone član Vojvodine, a već je osvojio prvi trofej.

Bralić je sa "Vošom" osvojio Kup Srbije pobjedom nad Partizanom poslije penal serije u Nišu.

Prvi dio sezone proveo je u grčkoj Larisi, a na polusezoni se pridružio izabranicima Nenada Lalatovića i zabilježio devet nastupa.

"Ma, nije to bio neutralni teren, bilo je navijača Partizana. Cijelu utakmicu su vrijeđali našeg trenera Nenada Lalatovića jer je dijete Zvezde. Nije mu smetalo, on voli negativnu energiju s tribina da preusmjeri sa nas na sebe. Lalatović je sjajan čovjek, stručnjak i motivator", priča Bralić za 24sata i dodaje:

"Ja u Srbiji nisam imao nikakvih neugodnosti, a jedini sam hrvatski fudbaler ovdje. Klub je sređen, finansije uredne, a uslovi fantastični, imam ugovor do narednog ljeta. Vole ovdje Hrvate, (Matej) Delač (nekadašnji golman Vojvodine) je ostavio trag, a sad, ovim osvajanjem Kupa, vjerovatno i ja".

Bralić je u finalu odradio svih 120 minuta, a nije imao nimalo lagan zadatak, pogotovo protiv Umara Sadika, koji je ove sezone na 38 utakmica postigao 17 golova i upisao 16 asistencija.

"Čuvao sam Nigerijca Umara Sadika, pa to je napadač od 20 miliona evra. Došao je iz Rome, u Ligi Evrope se poigravao sa štoperima Junajteda, Megvajer je pored njega izgledao smiješno".

Vojvodina je u Linglong Superligi Srbije treće mjesto, odmah iza "vječitih" rivala.

"Teško je u Srbiji, Zvezdu i Partizan guraju sudije. Liga nije kvalitetna kao 1. HNL jer ima više klubova, pa se kvalitet malo razrijedi, ali ima i ovdje, kao uostalom i na cijelom Balkanu, puno sjajnih igrača", podvukao je Bralić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije