Fudbal

Jokić 50. tripl-dablom raznio Janisa i Bakse

Jokić 50. tripl-dablom raznio Janisa i Bakse
Foto: N.N. | Jokić 50. tripl-dablom raznio Janisa i Bakse

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da domnira NBA ligom i još jednom je zabilježio tripl-dabl. Jokić je predvodio Denver do velikog trijumfa nad Milvokijem rezultatom 128:97 i upisao deveti tripl-dabl ove sezone, a 50. u karijeri, čime je postao tek drugi centar u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Momak iz Sombora igra MVP sezone i konačno je uspio da podigne Nagetse koji su zabilježili treći uzastopni trijumf, prekinuvši seriju Baksa od pet pobjeda.

Nikola je od prvog do posljednjeg minuta bio vodeća figura susreta, potpuno zasenio Janisa Adetokumba i nastavio da postavlja rekorde u najjačoj ligi svijeta.

Na parketu je proveo nešto više od 36 minuta i za to vreme postigao 37 poena (15-23 iz igre, 2-3 za tri, 5-5 slobodna bacanja), uz 10 skokova, 11 asistencija i dvije ukradene lopte. Jokić je iz igre šutirao sjajnih 65% i pridružio se legendarnom Viltu Čemberlenu kao jedini "veliki igrač" sa 50 ili više tripl-dablova.

Međutim, Viltu su za takav poduhvat bile potrebne 703 utakmice, dok je Srbin to učinio u 416. nastupu za Denver.

Sada je usamljen na drugom mjestu liste igrača koji su ove sezone imali dvocifren učinak u tri kategorije, ispred njega je samo Rasel Vestbruk sa 10.

Iza su, sa po sedam komada, ostali Luka Dončić i Džejms Harden, favoriti da ove sezone ponesu nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dijela.

Denver je na krilima Jokića trijumf najavio već u prvoj četvrtini, koju je dobio 37:23 i od tada se nije osvrtao. Pokušavao je Milvoki da parira, ali je ekipa Majka Melouna sjajno šutirala i u drugom poluvremenu samo povećala razliku za ubjedljiv trijumf.

Osim srpskog asa, istakao se Džamal Marej sa 24 poena i šest asistencija, dok je Pi-Džej Rozir dodao 19.

Kod Baksa je spomenuti Adetokumbo bio najbolji i meč je završio sa 27 poena i osam skokova, ali ga je pratio jedino Kris Midlton sa 20.

Denver je sada sedmi na tabeli Zapadne konferencije sa 20 pobjeda i 15 poraza, dok je Milvoki, uprkos neuspjehu, ostao treći na Istoku (21-14).

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije