Fudbal

Još dvije karte za osminu finala Lige šampiona

Još dvije karte za osminu finala Lige šampiona
Foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPreše via AP | Još dvije karte za osminu finala Lige šampiona

Utakmicama 6. kola večeras se završava grupna faza Lige šampiona u fudbalu, a nepoznanice su koja dva tima će iz grupa E i F uz Čelsi, odnosno Real Madrid proći u osmini finala.

Čelsi je siguran sa 10 bodova, a o drugom putniku u direktnom dvoboju odlučiće Milan i Salcburg. Zagrebački Dinamo gostuje u Londonu, a jedina šansa da se bar domogne Lige Evrope je da pobjedi Čelsi, a da Salcburg takođe doživi neuspjeh.

Real u meču bez ikakvog rezultatskog značaja dočekuje Seltik, dok će Šahtjor i Lajpcig odlučiti ko evropske mečeve nastavlja u elitnom rangu, a ko će u Ligu Evrope.

Što se tiče grupa G i H, sigurni učesnici osmine finala Lige šampiona su Mančester Siti, Borusija Dortmund, PSŽ i Benfika, Sevilja je siguran učesnik Lige Evrope dok Juventus to tek treba da potvrdi večeras protiv PSŽ-a.

Parovi 6. kola, od 18.45 časova: Real Madrid - Seltik, Šahtjor - Lajpcig, od 21: Milan - Salcburg, Čelsi - Dinamo, Kopenhagen - Borusija Dortmund, Juventus - PSŽ, Makabi Haifa - Benfika, Mančester Siti - Sevilja.

Poredak: Grupa E: Čelsi 10, Milan 7, Salcburg 6, Dinamo Zagreb 4. Grupa F: Real Madrid 10, Lajpcig 9, Šahtjor 6, Seltik 2. Grupa G: Mančester Siti 11, Borusija Dortmund 8, Sevilja 5, Kopenhagen 2. Grupa H: PSŽ 11, Benfika 11, Juventus 3, Makabi Haifa 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije