Fudbal

Jović u nadoknadi slomio Šalke, Grujić strijelac u porazu Herte

Jović u nadoknadi slomio Šalke, Grujić strijelac u porazu Herte
Foto: N.N. | Jović u nadoknadi slomio Šalke, Grujić strijelac u porazu Herte

Fudbaleri Lajpciga savladali su Bajer Leverkuzen kao gosti, dok je Ajntraht iz Frankfurta pobijedio Šalke u Gelzenkirhenu kao gost sa 2:1.

Razenbal Lajpcig je u Leverkuzenu savladao Bajer rezultatom 4:2, iako su na poluvremenu gubili sa 2:1. Timo Verner je veoma brzo izjednačio rezultat, da bi samo sedam minuta nakon njegovog gola bio dosuđen i jedanaesterac za goste.

Odgovornost je na sebe preuzeo, Emil Forsberg, pa je tako doveo svoj tim do prednosti prvi put na meču, a pobjedu je ovjerio Mateus Kuna u 84. minutu utakmice, pa je Lajpcig sada na poziciji broj tri sa 55 osvojenih bodova, dok je Leverkuzen osmi sa 42.

Ajntraht iz Frankfurta je gostovao Šalkeu u Gelzenkirhenu, a pobjednički pogodak je postigao srpski napadač Luka Jović sa bijele tačke u devetom minutu sudijske nadoknade. Prethodno je drugi srpski fudbaler, Filip Kostić, asistirao hrvatskom napadaču Anti Rebiću, za vodeći gol u 13. minutu utakmice.

Volfsburg je golovima Štefena i Rusilona uspio da slomi ekipu Hanovera, koja je i dalje "zakucana" na posljednjem mjestu na tabeli Bundeslige, dok je Fortuna bila neugodan gost Herti, pošto su ih savladali sa 2:1.

Raman je doveo Fortunu u vođstvo u 35. minutu utakmice, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić, postigao je izjednačujući pogodak za Hertu, da bi Raman u 61. minutu postigao i drugi gol i riješio pitanje pobjednika.

Štutgart i Nirnberg su na Mercedes Areni podijelili bodove, pošto je nakon 90 minuta fudbala na semaforu pisalo 1:1.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije