Fudbal

Junajted daje milione samo da "vidi leđa" bivšem kapitenu

Junajted daje milione samo da "vidi leđa" bivšem kapitenu
Foto: Twitter / Printscreen | Junajted daje milione samo da "vidi leđa" bivšem kapitenu

Kako prenose ostrvski mediji, bivšem kapitenu "Crvenih đavola", Hariju Megvajeru je Mančester Junajted ponudio 10 miliona funti da ovog ljeta napusti "Old Traford".

Subotnje finale FA Kupa vjerovatno će biti Megvajerova posljednja utakmica u dresu Junajteda s 30-godišnjakom koji će na klupi početi meč protiv Mančester Sitija na "Vembliju".

Megvajer je 2019. koštao 80 miliona funti od Lestera, ali sada se procjenjuje na blizu 30 miliona funti zbog njegovih godina.

Englezu su preostale još dvije godine ugovora od 190.000 funti sedmično, a predviđa se da bi u novom klubu zarađivao samo pola tog iznosa - ostavljajući Unitedu da podmiri platu od 10 miliona funti kako bi ga skinuo sa svojih knjiga.

Hari je započeo samo 16 od 61 utakmice Junajteda u svim takmičenjima ove sezone, a menadžer Erik ten Hag preferirao je igrati sa Lisandrom Martinezom, Rafaelom Varanom, Viktorom Lindelofom i Lukom Šouom ispred njega u centru odbrane, prenosi "DailyMail".

Engleski selektor Garet Sautgejt upozorio je prošle sedmice da Megvajerov nedostatak fudbala u prvoj postavi Junajteda ne može "trajati zauvijek" ako želi zadržati mjesto u nacionalnom timu.

A Ten Hag je u ponedjeljak progovorio o igračevoj nevolji, priznajući "da niko ne bi bio srećan s ovom situacijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije