Fudbal

Juniori Slobode nakon penal drame osvojili Kup BiH

Juniori Slobode nakon penal drame osvojili Kup BiH
Foto: N/FSBiH | Juniori Slobode nakon penal drame osvojili Kup BiH

U finalnom susretu Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine 2023/24., juniori tuzlanske Slobode su u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pobijedili Sarajevo sa 3:2 nakon penala.

Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri sa obje strane, ali bez većih prilika za postizanje pogotka. Ni nastavak nije donio neke promjene i mreže se do kraja utakmice nisu tresle, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Bolje su se snašli juniori Slobode i pobijedili su rezultatom 3:2. Ajdin Beganović, Petar Đukanović i Salim Hadžić su pogađali za Tuzlake sa „bijele tačke“, dok Jakub Vilakić nije bio precizan. Za Sarajevo su precizni bili Nidal Čelik i Seid Pramenković, a Harun Pločo i Sergej Ignatkov nisu uspjeli da savladaju golmana Muhameda Smajića.

Sloboda je tako došla do trofeja nakon što je sve protivnike pobijedila na penale, u četvrtfinalu Široki Brijeg, u polufinalu Borac, te danas Sarajevo.

Nakon utakmice pehar i medalje igračima uručili su generalni sekretar Adnan Džemidžić i potpredsjednik Komiteta za takmičenje Dušan Marković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije