Fudbal

Juve razbio Barsu, Lajpcig izbacio Junajted

Juve razbio Barsu, Lajpcig izbacio Junajted
Foto: Tanjug/AP | Juve razbio Barsu, Lajpcig izbacio Junajted

Fudbaleri Juventusa deklasirali su Barselonu na gostovanju rezultatom 0:3 u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, dok je Lajpcig sa 3:2 savladao Mančester Junajted i tako ga izbacio iz ovog takmičenja.

Za Barsu je sve loše krenulo već u 13. minutu kada je Ronaldo pogodio sa bijele tačke.

Na 0:2 povisio je Mekeni sedam minuta kasnije, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Konačan rezultat postavio je Ronaldo ponovo iz penala u 52. minutu. Juventus se ovom pobjedom probio na prvo mjesto tabele, odakle će u narednu rundu, dok će Barselona u nok-aut fazu sa druge pozicije.

Znimljivu utakmicu odigrali su Lajpcig i Mančester junajted, a slavili su domaći sa 3:2. Već u drugom minutu "Crvene đavole" šokirao je Angelino za prednost Lajpciga.

U 13. minutu na 2:0 povećava Haidara i postavlja konačan rezultat prvog dijela, iako je Lajpcig mogao i do 3:0 ali je nakon VAR provjere poništen gol Orbanu. U 69. minutu Klajvert postiže pogodak za 3:0, a nakon toga se Mančester budi, ali po svemu sudeći prekasno.

Na 3:1 u 80. minutu smanjuje Fernandez iz jedanaesterca, a isti igrač asistira Pogbi za konačnih 3:2 u 82. minutu. Lajpcig u narednu fazu ide sa prvog mjesta ispred PSŽ-a kojem je prekinut meč sa Bašakšehirom, dok će Junajted evropski put nastaviti u Ligi Evrope.

Rezultate ostalih utakmica odigranih u utorak pogledajte u nastavku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije