Fudbal

Juventus nokautiran, Lion u četvrtfinalu Lige šampiona

Juventus nokautiran, Lion u četvrtfinalu Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Juventus nokautiran, Lion u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Liona su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Juventus je poslije 90 minuta u Torinu pobijedio sa 2:1, ali će morati da se oprosti od elitnog takmičenja jer nisu nadoknadili minus iz prvog meča.

Lion je odigrao taman koliko im je bilo neophodno za prolaz u četvrtfinale, nokautirali su favorizovani Juventus i čekaju narednog protivnika.

Prvo poluvrijeme je bilo nevjerovatno, mogla su se vidjeli dva gola i to poslije dva jedanaesterca.

Utakmica je počela minutom ćutanja za sve žrtve pandemije koronavirusa, a onda je Juventus počeo agresivno kako bi anulirao minus od jednog gola iz prvog meča.

Ronaldo je imao prvu priliku, ali je bio u ofsajd poziciji, a potom Iguain propušta priliku i Lion uspijeva da zaprijeti osvojivši udarac iz ugla, ali ništa se ozbiljnije nije desilo.

Samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je dobar napad Liona, Uar je ušao u kazneni prostor gdje ga ruši Bentakur i sudija Feliks Cvajer pokazuje na bijelu tačku.

Depaj je "panenkom" savladao Šćešnog i donio veliku prednost Lionu, što je značilo da će Juventusu biti potrebna čak tri gola kako bi izbjegao eliminaciju.

Nisu bijelo-crni bili dovoljno agresivni, čak su na momente djelovali jako blijedo, a onda su dobili slobodan udarac u opasnoj zoni i Lopes brani udarac Ronalda. Potom je Ronaldo izveo još jedan slobodnjak i to učinio loše.

Treća sreća, Miralem Pjanić staje iza lopte, izvodi slobodan udarac i lopta pogađa Depaja u ruku, a Feliks Cvajer pokazuje na penal.

Ronaldo pogađa mrežu i svojim 129. golom donosi Juventusu nadu da će izbjeći ispadanje iz Lige šampiona.

Drugo poluvrijeme je počelo nekako mirno, tiho, bez previše pompe i dobrih napada. Lion je imao jednu sasvim dobru priliku preko Bruna Gimaraeša, a Juventus je sve više grešio u napadu.

Sve dok u 59. minutu utakmice Kristijano Ronaldo nije lijevom nogom poslao pravu bombu u rašlje Lionovog gola, lopta ulazi u mrežu, a Juventus stiže do prednosti od 2:1.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije