Fudbal

Kako je Ćiro govorio o Đokoviću

Kako je Ćiro govorio o Đokoviću
Foto: Tanjug | Kako je Ćiro govorio o Đokoviću
N.N.

Miroslav Ćiro Blažević, koji je preminuo danas, dan prije 88. rođendana, uvijek je govorio ono što misli, svidjelo se to nekome ili ne.

Tako je bilo i prošle godine kada je Novak Đoković prolazio kroz pakao u Australiji. Ćiro je nakon deportacije srpskog tenisera izjavio da je Nole najveći sportista planete.

Blažević je, kako pišu srpski mediji, rekao da su Novakovi rezultati takvi da ih ništa ne može zasjeniti, i da je on najveći sportista na planeti.

"Njemu je uskraćeno nešto, zbog čega je meni izuzetno žao, pošto je trebao deseti put da osvoji ovaj turnir i da dobije bistu, takav je običaj. Eto uskratili su mu je", govorio je Blažević.

Smatra da se sve moglo završiti na elegantniji način, i da nisu smjeli da maltretiraju Novaka Đokovića.

"Nisam za privilegije, ovo su oni uradili u jednoj konfuziji. Jedan kaže može, drugi ne može. Australija kao jedna uređena zemlja za mene to više nije, ispucali su svoj kredibilitet upravo u ovoj konfuziji. Da oni njega drže kao nekog kriminalca", dodao je Blažević i naglasio da Đokovića obožava.

"On ne samo da je veliki sportista nego je i veliki čovjek. Ja njega ne poznajem, ali sam uvijek želio da mu stisnem ruku. On je jedan sportista koji nema nikakvih predrasuda, što je vrlo važno. Mi sportisti smo tu da gradimo mostove", zaključio je Blažević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije