Fudbal

Kako je nepoznati mladić uvjerio Etoa da mu da 3.500 evra?

Kako je nepoznati mladić uvjerio Etoa da mu da 3.500 evra?
Foto: Ilustracija | Kako je jedan muškarac uvjerio Etoa da mu da 3.500 evra?

Bivši kamerunski reprezentativac Samuel Eto prepričao je nedavno jednu zanimljivu situaciju u kojoj se našao u ljeto 2007. godine, kada je bio na vrhuncu karijere u Barseloni.

Naime, Kamerunac se nalazio na odmoru u Obali Slonovače sa suprugom Georget. Odjednom mu je nepoznati mladić upao u automobil.

"Ne želim da Vas napadnem, poslušajte me na trenutak i pozovite policiju ako želite zbog provale u automobil", rekao je i ljubaznom molbom uvjerio Kamerunca da ga posluša.

Radilo se o sobaru koji je sanjao o realizaciji dva projekta, a niko munije mogao da mu pomogne finansijski. Kad je vidio Etoa, došao je da ga zamoli za zajam. I uspio.

"Uzmi ovaj ček na 3.500 evra, daj mi svoj broj i uzmi moj. Vratiću se za godinu dana i, ako uspiješ umnožiti taj novac, onda ću ti stvarno pomoći", ispričao je Samuel za portal "abidjanshow.com".

Eto je rekao da je mladić izašao iz njegovog automobila jako motivisan i zaista mu je njegov zajam pomogao u planovima. Ispunio je obećanje i zaista se vratio nakon godinu dana, a mladić ga je već dva mjeseca ranije nazvao kako bi mu se pohvalio da je uspio u planovima. Otvorio je trgovinu informatičke opreme i kupio dva taksija.

Dakako da je Samuel zbog svega bio ponosan na momka koji je s nešto manje od 7.000 maraka ostvario snove i pritom zaposlio 25 ljudi.

"On me tako oduševio svojim prristupom da nisam oklijevao da mu pomognem", kaže bivši kamerunski reprezentativac, koji s 36 godina nastupa za turskog prvoligaša Konjaspor.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije