Fudbal

Kanga produžio ugovor sa Zvezdom: Ove godine moramo da osvojimo prvenstvo

Kanga produžio ugovor sa Zvezdom: Ove godine moramo da osvojimo prvenstvo
Foto: FK Crvena zvezda | Kanga produžio ugovor sa Zvezdom: Ove godine moramo da osvojimo prvenstvo

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga produžio je u ponedjeljak ugovor sa šampionom Srbije do 2025. godine.

Važeći je isticao narednog ljeta, a s obzirom na to koliko je Kanga važan igrač za "crveno-bijele", što se vidjelo i u meču protiv protiv Ferencavroša u Ligi Evrope igranom prošle sedmice, produžetak saradnje je bio logičan izbor uprave kluba.

Kanga je u Zvezdu stigao 2016. godine iz Rostova, zatim je dvije godine kasnije pojačao Spartu iz Praga iz koje se 2020. ponovo vratio na stadion "Rajko Mitić". Za "crveno-bijele" je u dva navrata odigrao preko 100 utakmica.

Predsjednik Zvezde Svetozar Mijailović je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa reprezentativcem Gabona.

"Kanga je igrač koji je svoje postojanje u Zvezdi do sada obeležio na fantastičan način. Naša je želja da u tekućem takmičenju, ali i u narednim sezonama imamo ovakvog igrača u timu. Kanga je izuzetan igrač, borac i verujem da će na njegovom primeru i mlađi učiti kakav treba da bude profesionalan odnos prema fudbalskoj igri. Ono što nas posebno raduje je činjenica da je Kanga državljanin Srbije, ima naš pasoš i verujem da će u Srbiji ostatak svog sportskog veka provesti na najbolji mogući način", rekao je Mijailović za sajt kluba.

Kanga je iznio prve utiske poslije potpisa ugovora sa Zvezdom do 2025. godine. Zahvalio se na čestitkama i na povjerenju koje mu je ukazano novim ugovorom.

"Uradiću sve što mogu da budem još bolji, ove godine moramo da osvojimo prvenstvo", jasan je Kanga.

Iskoristio je priliku Kanga da se osvrne i na utakmicu protiv Ferencvaroša, na kojoj je postigao najljepši gol trećeg kola Lige Evrope.

"Osjetio sam se ispunjen nevjerovatnom radošću. Imamo zaista odlične igrače koji ulivaju povjerenje. Bila je to velika utakmica, jer smo igrali na domaćem terenu, dali smo maksimum i zaista sam zadovoljan svojom igrom, ali i kako je čitava ekipa izgledala na terenu. Zahvaljujući zajedništvu smo stigli do tog rezultata, to je nešto što nam daje snagu. Zadovoljan sam, očekuju nas još tri utakmice u Ligi Evrope. Koncentrisaćemo se i pripremiti za njih", rekao je Kanga nakon pobjede od 4:1.

Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, je naglasio da je produžetak saradnje sa Kangom značajan korak za Crvenu zvezdu, ali i podsjetio koliko je klub u napredovao u posljednjih sedam godina.

"Prethodni period od sedam godina je bio izuzetno uspešan za Crvenu zvezdu. Neki od tih Kanginih golova protiv Sparte i Krasnodara su nagovestili uzdizanje Crvene zvezde. Mnogo toga je urađeno u prethodnih sedam godina i kada je infrastruktura u pitanju, gde je uloženo izuzetno mnogo, čak osam miliona evra. Porasli smo i kada je u pitanju Omladinska škola, uložili smo takođe i u njenu infrastrukturu da bismo mogli da prihvatimo veći broj dece koji je pre sedam godina iznosio okvirno 235, a sada ih ima oko 470. Dakle povećali smo broj dece, a time i kvalitet, dobili smo i više reprezetativaca, sada ih ima oko 65 ili 66, a pre sedam godina ih je u mlađim kategorijama bilo između 20 i 23. Uočava se očigledan rast, koji se vidi i golim okom, a kada pogledamo brojke koliko smo napredovali na UEFA listi najboljih klubova sa 209. mesta na 34, pa zatim i u poslednjih sedam godina osvojenih šest titula, od čega pet uzastopnih i dve duple krune u nizu, to su zaista odlični rezultati. Mi želimo da idemo dalje, budemo još bolji i obaramo rekorde koje smo obarali u prethodnih sedam godina. Siguran sam da sa Kanginim potpisom, ali i ostalih igrača koji su ostali i onih koje smo doveli imamo jako lepu budućnost", zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije