Fudbal

Kantona se vratio na Old Traford, Bolt proglašen igračem utakmice

Kantona se vratio na Old Traford, Bolt proglašen igračem utakmice
Foto: AFP | Kantona se vratio na Old Traford, Bolt proglašen igračem utakmice

Humanitarna fudbalska "Soccer aid" utakmica odigrana je u nedjelju u Mančesteru na stadion Old Traford, a najveće zvijezde među mnogobrojnim učesnicima bile su legenda Crvenih đavola Erik Kantona i najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt.

Englezi su nakon uzbudljivog remija od 3:3 i nakon boljeg izvođenja penala (4:3) slavili protiv Ostatka svijeta u ovom humanitarnom meču na kojem su igrale poznate ličnosti, zvijezde i nekadašnji fudbaleri.

Susret je odigran pod pokroviteljstvom UNICEF-a, a posebno su bili oduševljeni navijači Mančester Junajteda koji su mogli da vide svoju legendu Erika Kantonu.

Zvijezda je bio i osmerostruki olimpijski atletski prvak Bolt koji je poznat kao veliki navijač Junajteda, a sinoć je bio proglašen igračem utakmice.

Za tim svijeta su igrali i čuveni kuhar Gordon Remzi, glumac Hajden Kristensen, kao i fudbaleri Jaja Toure, Robert Pires, Robie Keane, Edvin van der Sar, Stam...

U ekipi Engleske bili su atletičar Mo Farah, glumac Damien Luis te nekadašnji fudbaleri Majkl Oven, Džejmi Redknap, Deni Marfi, Fil Nevil...

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije