Fudbal

Kardif: Šteta zbog pogibije Sale 120 miliona evra

Kardif: Šteta zbog pogibije Sale 120 miliona evra
Foto: Screenshot/X.com | Kardif: Šteta zbog pogibije Sale 120 miliona $

Kardif procenjuje svoje gubitke na više od 120 miliona evra u sporu sa Nantom zbog pogibije Emilijana Sale u avionskoj nesreći 2019. godine, potvrdio je advokat velškog kluba.

"Poslije analize koju je sproveo pravni ekspert, šteta Kardifa je procijenjena na 120,2 miliona evra“, rekla je za Frans pres advokat Selin Džons, potvrđujući tako informaciju koju je prvi prenio francuski sportski list "Ekip".

Ta analiza će zvanično biti predata privrednom sudu u Nantu koji bi trebalo da odredi rok za nastavak postupka u ovom slučaju.

Argentinski napadač Emilijano Sala poginuo je u januaru 2019. u avionskoj nesreći iznad Lamanša kada je prelazio u svoj novi klub, Kardif, kome ga je prodao Nant.

Kardif smatra da je Nant odgovoran za let kojim je Sala putovao i zato je podnio tužbu pred sudom u Nantu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu štetu koju je klub pretrpio zbog smrti argentinskog fudbalera.

Prethodne procjene ove štete iznosile su 100 miliona evra. U drugom postupku vezanom za spor između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacije (FIFA) je prošle godine naložila Kardifu da isplati Nantu ostatak transfera argentinskog igrača, u to vrijeme nešto više od 11 miliona evra od ukupno 17 miliona, prenosi Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije