Fudbal

Kardif mora da isplati Nantu novac za Emilijana Salu

Kardif mora da isplati Nantu novac za Emilijana Salu
Foto: Tanjug/AP | Kardif mora da isplati Nantu novac za Emilijana Salu

Argentinac Emilijano Sala nije među živima od 21. januara ove godine, kada je avion u kojem se nalazio pao u kanal La Manš, a između njegovog bivšeg kluba Nanta i nesuđenog novog tima Kardifa vodi se rat – u pitanju je isplata novca za transfer. Ugovor je bio potpisan, po njemu je već krajem januara na račun francuskog tima trebalo da legne šest od 15 miliona evra obeštećenja.

Međutim, poslije svih događaja i neizvjesnosti oko sudbine pomenutog fudbalera, iz engleskog premijerligaša nisu izvršili uplatu, krajem februara su podnijeli žalbu u FIFA s obzirom da Sala nikada neće zaigrati, a u pitanju je najskuplje plaćen igrač u istoriji kluba. Svjetska kuća fudbala je presudila – zakon je na strani Nanta, Kardif mora da uplati novac, a rok je 3. april.

Tijelo Emilijana Sale je pronađeno je 4. februara, dok ostaci pilota Davida Ibotsona još uvijek nisu nađeni. Ispostavilo se da on nije imao potrebnu dozvole niti položene ispite za let, niti je Pajper kojim su letjeli imao papire za komercijalnu upotrebu. Sala je pomenuti avion i Ibotsona iznajmio kako bi iz Kardifa otišao u Nant da se oprosti sa bivšim saigračima, a nesreća se dogodila na povratku u Britaniju.

(Srpskainfo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije