Fudbal

Kardif nije isplatio novac za Salu jer tijelo nije identifikovano

Kardif nije isplatio novac za Salu jer tijelo nije identifikovano
Foto: N.N. | Kardif nije isplatio novac za Salu jer tijelo nije identifikovano

Mehmet Dalman, jedan od čelnika Kardifa, rekao je da novac za transfer Emiliana Sale na račun Nanta još uvijek nije uplaćen iz razlog što tijelo nije identifikovano.

Čelnici Kardifa bili su primorani reagovati nakon što im je Nant poslao i službenu obavijest o kašnjenu uplate za transfer Emiliana Sale, a Argentinac koji je ujedno i najskuplje pojačanje velškog kluba svih vremena nestao je 21. januara kada se iz Francuske vraćao na Ostrvo.

Avion u kojem su bili Sala i pilot srušio se između Francuske i Engleske, a u trenucima kada svi čekaju izvlačenje aviona na površinu, iz Nanta su zaprijetili tužbom jer nisu primili ništa od 17 miliona evra koliko je iznosio transfer.

"Situacija je osjetljiva, ali mogu reći da je Nant u pravu. Ne bih da previše govorimo o tome, a razlog zbog kojeg još uvijek nismo uplatili novac je taj što tijelo još uvijek nije identifikovano. Kardif kao klub želi ispoštovati porodicu Emiliana Sale i mislimo da je prerano za takve stvari, platićemo kada bude vrijeme za to. Niko iz našeg kluba nikada nije rekao da se novac neće uplatit", rekao je jedan od čelnika kluba Mehmet Dalman.

Kardif će novac od transfera Emiliana Sale namiriti kroz osiguranje, ali svakako da potez Nanta u ovim teškim trenucima za oba kluba, navijače i porodicu stradalog Sale nije došao u pravom trenutku.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije