Fudbal

"Karioke" idu ka osmini finala

"Karioke" idu ka osmini finala
"Karioke" idu ka osmini finala

Utakmicom između Brazila i Meksika u Grupi A danas od 21 čas će početi drugi krug takmičenja na Svjetskom prvenstvu.

Nakon pobjede nad Hrvatskom na otvaranju Mundijala, domaća ekipa će protiv Meksika imati priliku pobjedom napraviti novi korak ka plasmanu u osminu finala. Ovo će biti 38. međusobni duel ove dvije reprezentacije: Brazil je slavio 22 puta, dok Meksiko ima 10 pobjeda. Samo šest mečeva je završeno bez pobjednika. I gol razlika je ubjedljivo na strani domaćina Mundijala i iznosi 71:36.

"Pobjedom na otvaranju dobro smo počeli Mundijal, ali moramo da nastavimo u istom ritmu već protiv Meksika, kako bismo što ranije osigurali plasman u osminu finala. Igramo pred našim navijačima i zna se šta je naš cilj na Svjetskom prvenstvu", rekao je Luis Felipe Skolari, selektor "karioka".

Rusija savladala Južnu Koreju prošle godine u jedinom međusobnom duelu

Prije meča u Fortalezi snage će u Belo Horizonteu odmjeriti Belgija i Alžir u prvom kolu Grupe H, dok je za ponoć zakazan drugi meč ove grupe između Rusije i Južne Koreje. Ova dva tima odigrala su samo jedan međusobni meč i to u novembru prošle godine kada je Rusija slavila s 2:1. Četa Fabija Kapela se na impresivan način plasirala na Mundijal, ali će sada za protivnika imati ekipu koja je na posljednja tri prvenstva slavila u prvim susretima grupne faze. Južna Koreja je 2002. godine, kada su bili domaćini, savladala Poljsku s 1:0, četiri godine kasnije u Njemačkoj su bili bolji od Toga s 2:1, da bi istim rezultatom u Južnoj Africi prije četiri godine savladali Grčku. Treba istaći da je najbolji rezultat Južne Koreje četvrto mjesto u svijetu 2002, što je najbolji rezultat jedne selekcije iz Azije, dok je Rusija nakon raspada SSSR igrala na dva Mundijala i nije prošla grupnu fazu takmičenja.

Parovi: Belgija - Alžir (18), Brazil - Meksiko (21), Rusija - Južna Koreja (24).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije