Fudbal

Katai: Liga šampiona je naša glavna meta

Katai: Liga šampiona je naša glavna meta
Foto: FK Crvena zvezda | Katai: Liga šampiona je naša glavna meta

Povratnik u redove FK Crvena zvezda Aleksandar Katai izjavio je da je srećan što ponovo nosi crveno-bijeli dres i poručio da će sa saigračima "napasti" treći uzastopni plasman u Ligu šampiona.

"Neverovatan je osećaj ponovo biti deo takvog kluba kao što je Crvena zvezda. Nadam se da ću ostvariti sa saigračima još veće i zapaženije uspehe. Izuzetno lepe emocije i uspesi vezuju me za moj klub. Na treninzima vlada fenomenalna energija. Iako sam od skora stigao osećam da tim diše kao jedan što je jedan od ključnih preduslova za ostvarivanje uspeha", istakao je Katai za klupski sajt.

Zvezdin Magiko, nadimak koji su mu dali navijači, ocijenio je rad na pripremama čistom desetkom.

"Prija mi što smo u Srbiji, na Divčibarama imamo sve uslove za kvalitetan rad. Teren je potpuno nov, mi smo prva ekipa koja je trenirala na njemu. Stručni štab radi odličan posao, svakom igraču posvećuju pođednaku pažnju bilo da on ima 16 ili 30 godina. Studiozno i profesionalno pristupamo svakom treningu i upravo zato mogu da kažem da nam nijedan trening do sada nije bio nezanimljiv", rekao je.

Katai je iznio i očekivanja uoči naredne sezone.

"Zvezda svake godine pred sebe postavlja kao cilj duplu krunu i učešće u Evropi. Naravno, glavna 'meta' je Liga šampiona, iako će biti veoma teško. Ovi momci su pokazali u prethodnim sezonama da imaju kvalitet, a sada očekujem da zajedničkim snagama ostvarimo još veće uspehe. Zbog situacije sa korona virusom promenjen je format takmičenja, ali se mi nećemo mnogo obazirati na to. Pravila igre su jasna, a na nama je da im se što bolje prilagodimo i ostvarimo uspehe", kaže Katai.

On je istakao i zadovoljstvo zbog saradnje sa trenerom Dejanom Stankovićem.

"Na tom putu mnogo će nam pomoći Dejan Stanković, jedna od legendi našeg kluba i srpskog fudbala. Od njega svaki igrač ima šta da nauči, a dopada mi se način na koji bogato iskustvo iz igračkih dana prenosi na nas. Svakako su njegova i energija stručnog štaba snažan vetar u leđa nama igračima", poručio je Katai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije