Fudbal

Klop: Izvukli smo pouke iz prošlogodišnjeg finala

Klop: Izvukli smo pouke iz prošlogodišnjeg finala
Foto: Tanjug/AP | Klop: Izvukli smo pouke iz prošlogodišnjeg finala

Trener fudbalera Liverpula Јirgen Klop rekao je danas da će predstojeća utakmica finala Lige šampiona protiv Totenhema biti "pravo finale" i naveo da je njegova ekipa izvukla pouke iz prošlogodišnjeg poraza u finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Sada smo mnogo zreliji. Godinu dana smo stariji, a Trent (Aleksandar Arnold) ima 50 utakmica više u nogama, imamo više fudbalskog iskustva. Bili smo iznenađeni kada smo se prošle godine plasirali u finale. Tada nismo bili konstantni kao sada. Promijenilo se to kako se ponašamo u različitim situacijama kao grupa, ali nismo željeli da promijenimo našu brzinu i tehniku iz prošle godine. Zbog toga smo imali 97 bodova (u ligi), pa bi trebalo da sutra budem konstantni", rekao je Klop u Madridu, prenijeli su britanski mediji.

Fudbaleri Liverpula igraju u subotu od 21 sat u Madridu, na stadionu Atletika, protiv Totenhema u finalu Lige šampiona. Liverpul je prošle godine u finalu u Kijevu izgubio od Real Madrida sa 1:3.

"Da mislim da Totenhem ima prednost, bio bih lud. Takođe (Maurisio) Poketino bi bio lud ako bi rekao da mi imamo prednost. Ljudi vjerovatno kažu da smo mi favoriti pošto smo imali više bodova u ligi, ali obje naše utakmice završene su sa po 2:1, veoma dobre i tesne utakmice. Niko nema prednost, ali možemo da radimo na prilikama u sutrašnjoj utakmici, ali sutra, ne sada", naveo je on.

Njemački trener dodao je da je Roberto Firmino spreman za utakmicu.

"Neću vam reći sastav tima, ali on je spreman, trenirao je i trebao bi da bude u redu", rekao je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije