Fudbal

Klop: Mane je otišao iz Liverpula kao legenda

Klop: Mane je otišao iz Liverpula kao legenda
Foto: Tanjug/AP arhiva | Klop: Mane je otišao iz Liverpula kao legenda

Senegalski napadač Sadio Mane poslije šest godina provedenih na Enfildu napustio je Liverpul i potpisao za Bajern iz Minhena, a od njega se oprostio trener "crvenih" Jirgen Klop.

Njemački trener poručio je da je Mane otišao iz Liverpula kao legenda.

Nijemac je Senegalca doveo iz Sautemptona 2016. godine, a pod njegovim vođstvom Mane je dao 12 golova za aktuelnog viceprvaka Evrope i Engleske.

"Odlazi uz našu zahvalnost i našu ljubav. Odlazi sa garantovanim mjestom među najvećima. I da, odlazi u trenutku kada je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ali, ne smijemo da žalimo za onim što izgubimo, moramo da slavimo ono što smo bili privilegovani da imamo. Golovi koje je dao, trofeji koje je osvojio... Sigurno je legenda, ali i ikona modernih vremena Liverpula", izjavio je Klop i dodao:

"Otkad je prvi put zakoračio ovde, poboljšao nas je. Da nam je neko u tom trenutku rekao kako će doprinijeti klubu, ne bismo to mogli da zamislimo. Sadio je to sve učinio mogućim".

Klop je poželio Maneu uspijehe sa Bajernom u svim mečevima, osim protiv Liverpula.

"Poštujem njegovu odluku, a siguran sam da će i naši navijači. Ako voliš Liverpul, moraš da voliš Sadija, o tome nema rasprave. Želimo mu samo uspijeh u svakoj utakmici koju odigra. Naravno, osim ako igra protiv nas. Nastaviće da sija, ne sumnjam u to", zaključio je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije