Fudbal

Klop uoči utakmice protiv Viljareala: Žele u finale,ali želimo i mi

Klop uoči utakmice protiv Viljareala: Žele u finale,ali želimo i mi
Foto: Tanjug/AP arhiva | Klop uoči utakmice protiv Viljareala: Žele u finale,ali želimo i mi

Liverpul protiv Viljareala, tu bi stvari onako na prvu trebalo da budu jasne kada se prognozira ko ima veće šanse da se nađe u finalu Lige šampiona u fudbalu.

 

"Redsima" bi ako prođu ovo bilo deseto finale elitnog evropskog takmičenja, a "žutoj podmornici" tek prvo. 

Poznavaoci kažu da uprkos fudbalskoj bajci koju proživljava prošlogodišnji osvajač Lige Evrope, u ovom trenutku Viljareal ipak nije ravnopravan protivnik i nema šta da traži u okršaju sa šestostrukim prvakom Evrope. Ipak, ove godine su pred Viljarealom "oružje položili" između ostalog Juventus i Bajern, a to je rezultat koji se mora uvažiti, upozorava menadžer Liverpula Jirgen Klop i na sva usta hvali kolegu sa druge strane Unaija Emerija.

"Temeljno smo ih analizirali. Gajim veliko poštovanje prema Emeriju i Viljarealu, gledao sam utakmice sa Bajernom i Juventusom i… Vau, impresivno. Unai je trener opsjednut detaljima koji priprema različite situacije na utakmici, i to njegov tim sprovodi u djelo. On je trener svjetske klase koji radi nevjerovatan posao. Na nama je da im maksimalno otežamo život, što ćemo i pokušati da uradimo", rekao je Klop. 

U finalu Lige Evrope 2016. tada Emerijeva Sevilja pobijedila je Liverpul.

"Neko vrijeme nisam mislio o tom meču. Bila je to važna utakmica, tada sam rekao da ćemo se vratiti, i jesmo postali jači poslije toga. Bilo je to teško veče za nas, 64. utakmica u sezoni. Utakmice se ne mogu porediti", kaže njemački stručnjak, koji je još jednom naglasio značaj predstojećeg okršaja: 

"Mnogi treneri i igrači ubijaju se od rada cijeli život i ne dođu ni blizu ovome, zato moramo da uživamo. Čeka nas jak suparnik, čiji tim je stvoren za ovakvo takmičenje. Možda su u prethodnim okršajima imali tu prednost da su ih Juventus i Bajern možda potcijenili. Nama se to nikada neće desiti, pogotovo ne poslije te četiri utakmice. Žele u finale, ali želimo i mi!

Utakmica se igra od 21 čas na "Enfildu", a vezista Viljareala Frensis Kokelin kaže da na kultni stadion ne stižu da bi se upoznali sa njegovim znamenitostima.

"Liverpul je vjerovatno tim koji najbolje pritišće rivala i teško je naći poziciju za koju možete da kažete da je slaba. Odlični su u napadačkom aspektu, a u zadnjoj liniji su Ibrahima Konate i Džoel Matip koji se u toku utakmice ponašaju kao krilni napadači. Imaju dva kandidata za "Zlatnu loptu" (Mohamed Salah i Sadi Mane), doveli su Luisa Dijaza koji se uklopio kao da je godinama tu. Ipak, imamo san da igramo finale Lige šampiona. Nije ga lako ostvariti, ali izbacili smo Bajern i Juventus, ovdje smo jer smo takmičarski nastrojeni", kaže Kokelin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije