Fudbal

Klub zaradio više od prodaje piva nego od transfera

Klub zaradio više od prodaje piva nego od transfera
Foto: Twitter / Printscreen | Klub zaradio više od prodaje piva nego od transfera

​Nevjerovatna priča dolazi iz Nizozemske. Tvente se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Eredivizije, a iz njihovog finansijskog izvještaja za prošlu godinu može se vidjeti kako je klub zaradio više od prodaje piva i hrane nego od transfera igrača.

Taj podatak iznenadio je i Toma Knipinga, revizora finsijskih izvještaja fudbalskih klubova.

On je to komentarisao:

"Vrlo je neobično da je Tvente zaradio više od piva i hrane nego od prodaje igrača. To nisam vidio nigdje u Evropi."

Naime, Tvente je od transfera zaradio 6.5 miliona evra, a kada se od toga oduzmu raznorazni troškovi (postotci igračima i prijašnjim klubovima, agentske provizije...), dolazimo do cifre od 3.75 miliona evra. Kada je uslužna djetalnost u pitanju, radi se o iznosu od 10.5 miliona evra, odnosno zaradi od oko šest miliona.

Veliki dio toga otpada baš na pivo, a jedan od razloga je ponuda koju Tvente ima na svom stadionu koji nosi ime "De Grolsch Veste". "Grolsch" je inače brand piva, a bliski odnos kluba sa sponzorom ogleda se i u tome što se na stadionu nudi paketi od 48 ili 64 čaše piva od 0.33l, koji su vrlo popularni među navijačima.

"Uvijek idem na utakmicu s prijateljima i svaki put se izmjenjujemo ko mora ići po pive. Kada je došao moj red, nisam htio stalno ići do šanka i natrag pa sam odlučio uzeti sve odjednom" jednostavno je objasnio jedan navijač, čija priča zapravo objašnjava odakle tolika zarada na pivu, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije