Fudbal

Klubovi iz Engleske Premijer lige zabranili igračima do igraju za reprezentaciju

Klubovi iz Engleske Premijer lige zabranili igračima do igraju za reprezentaciju
Foto: Wikipedia | Klubovi iz Engleske Premijer lige zabranili igračima do igraju za reprezentaciju

Klubovi Premijer lige Engleske odlučili su da ne puste igrače na reprezentativna okupljanja ukoliko moraju da igraju u zemljama koje se nalaze na takozvanoj "crvenoj listi" tokom pauze u prvenstvu kada se budu igrale utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovo su odlučili zbog pandemije korona virusa, koja je ponovo buknula širom Evrope, kao i zbog toga što bi u povratku sa reprezentativnih obaveza morali da provedu 10 dana u karantinu u Engleskoj.

Klubovi su odlučili, a odluka je snažno podržana od strane Premijer lige, koja se odnosi na blizu 60 igrača iz 19 timova Premijer lige, koji bi morali da putuju u neku od 26 zemalja koje su na crvenoj listi tokom septembarskih reprezentativnih obaveza.

Crvena lista zemalja iz dana u dan se mjenja, pa tako zbog novog porasta broja korona virusa lako može da se desi da zemlje koje su između crvene i zelene liste, ponovo dođu na crvenu listu u Engleskoj, pa da se tako poveća i broj reprezentativaca iz Premijer lige kojima nije dozvoljeno da igraju za reprezentaciju u septembru.

Najveći uticaj na ovu odluku imaće Brazilci, jer neće moći da računaju na osam svojih reprezentativaca iz engleskih klubova. Takođe, na crvenoj listi su i Argentinci, kao i Egipat, koji neće moći da računa na glavnu zvijezdu Mohameda Salaha.

Interesantno je da se tokom septembra igra kvalifikacioni meč između Brazila i Argentine 5. septembra, ali će zbog odluke Premijer lige ovaj najveći derbi biti desetkovan i sigurno neće biti isti kao kada bi timovi bili kompletni i kada bi u konkurenciji bili i Ederson, Alison, Ričarlison, Fabinjo, Firmino, Gabrijel Žezus, Tijago Silva, Fred, Rafinja, ili golman Argentine Emilijano Martinez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije