Fudbal

Klubovi iz Srbije u mreži Ramadanija

Klubovi iz Srbije u mreži Ramadanija
Foto: N.N. | Klubovi iz Srbije u mreži Ramadanija

Poznatog menadžera Falija Ramadanija terete za pranje novca u Španiji, a kako pišu španski mediji, istražni organi u zajedničkoj akciji poreske agencije i Europola otkrili su malverzacije korporativne mreže povezane s klubovima iz Kipra, Belgije i Srbije.

Ramadani je osumnjičen da je član te mreže i da je izvukao čak 10 miliona evra fiktivnim potpisima i bez plaćanja poreza. Sumnja se da je novac odlazio na egzotična ostrva kupovinom luksuznih kuća, jahti i ostalih stvari za život na visokoj nozi. Nadležni organi su do takvih navoda došli poslije istrage na Balearskim ostrvima, u Barseloni, Madridu, Malagi, Sevilji, Almeriji, Vitoriji...

Prije tri godine Civilna garda Španije saznala je da su dva menadžera povezana s agencijama fudbalera s najvećim prometom u Evropi, među kojima je Ramadani, i da su koristili metode da sakriju vlasništvo nad igračima. Praćeni su tokovi novca i, kako navodi "El Pais", otkriveno je da su agenti bili dio kriminalne organizacije koja je kontrolisala razne klubove u Srbiji, Kipru i Belgiji, vršeći fiktivna potpisivanja. Istraga još traje i biće proširena na ostale zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije