Fudbal

Kokeza: Poslije 5. decembra o selektoru

Kokeza: Poslije 5. decembra o selektoru
Foto: N.N. | Kokeza: Poslije 5. decembra o selektoru

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Slaviša Kokeza izjavio je danas da se po pitanju smjene selektora Mladena Krstajića neće oglašavati do žreba kvalifikacija za EURO 2020. godine.

"Neću se oglašavati pre žreba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle 5. decembra možemo da razgovaramo o bilo kojoj temi", rekao je Kokeza Tanjugu.

Ova izjava prvog čoveka FŠ ipak neštio govori, pogotovo posle medijskih informacija da Krstajić odlazi, što je i on sam indirektno potvrdio na konferenciji za medije poslije pobjede protiv Litvanije i plasmana u B Ligu nacija.

"Daleko je mart", rekao je tada Krstajić, nedugo pošto je konstatovao da mu je pao kamen sa srca i da mu je godina na funkciji selektora najteža u karijeri.

Opet je u prvi plan izbio Dragan Stojković Piksi, za koga Kokeza nikad nije krio da mu je najveća želja, pitanje je samo da li će uspeti da sa trenerom kineskom Gvandžua R.F. "premosti" jaz u ogromnoj razlici u plati.

Takođe, upada u oči da je sadašnji scenario sa Krstajićem gotovo identičan onome od pre godinu dana kada je smjenjen Slavoljub Muslin.

I Muslin je tada dobio otkaz, uprkos ostvarenom cilju i plasmanu na Mundijal. I Krstajić je plasmanom u B Ligu nacija ostvario plan, ali izgleda da je "pao" na istoj stvari - sastavu tima.

Kao što je Muslin tvrdoglavo odbijao da pozove Sergeja Milinkovića-Savića, tako je Krstajić "precrtao" Luku Milivojevića, Matiju Nastasića, Vladimira Stojkovića, Branislava Ivanovića, Duška Tošića....

Osim togha, konstantno je odbijao da igra sa dva špica, uprkos "pritisku novinara", kao i jasnoj poruci predsednika Kokeze da je ta opcija, sa Prijovićem i Mitrovićem, prava, pogotovo protiv Litvanije ili Rumunije kad imaš igrača više.

Na kraju, kad je "voda došla do grla", na poluvremenu protiv Litvanije, Krstajić je uveo Prijovića, a epilog je poznat - četiri gola, jedan njegov, plus asistencija...

Kako sad stoje stvari, Srbija će u nove kvalifikacije sa novim selektorom, sa Piksijem ili nekim drugim, recimo Slavišom Jokanovićem ili Aleksandarom Stanojevićem...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije