Fudbal

Kokeza: Ronaldo je najbolji na svijetu, ali možemo protiv Portugala

Kokeza: Ronaldo je najbolji na svijetu, ali možemo protiv Portugala
Foto: FSS | Kokeza: Ronaldo je najbolji na svijetu, ali možemo protiv Portugala
N.N.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da ga u duelu sa Portugalom ne brine igranje Kristijana Ronalda, koga smatra najboljim na svijetu.

"Kristijano Ronaldo je za mene najbolji fudbaler na svetu, ali kakva bismo mi to bili reprezentacija kada ne bismo mislili da možemo da napravimo uspeh u Portugalu. Dovoljno smo dobar tim da možemo da se suprostavimo i Ronaldu", rekao je Kokeza novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će 25. marta protiv Portugala u Lisabonu početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Najvažnije je da igrači, pre svega, budu zdravi. Nije prijatna situacija zbog povreda, to predstavlja teret i zato je važno da oni koji izadju budu zdravi, daju maksimum i pokažu da Srbija može ravnopravno da se nosi sa Portugalom, i pre toga Nemačkom", poručio je Kokeza.

Mlada fudbalska reprezentacija će na ljeto igrati na Evropskom prvenstvu u Italiji, a Kokeza je naveo da vjeruje da može do uspjeha.

"Verujemo u te momke, već su pokazali i dokazali koji nivo fudbalskog kvaliteta poseduju. Nadam se da naši momci mogu da doguraju što dalje, možda i do toliko željenog prvog mesta".

Najavio je i izgradnju i rekonstrukciju nekoliko stadiona širom Srbije.

"Fudbal se igra i u većim i u manjim sredinama .Važno je da se ravnomerno, da to ne bude ulaganje samo u Beograd jer se tu nalaze naša dva najveća kluba, već da radimo na pomoći klubovima u celoj Srbiji", rekao je Kokeza.

Slaviša Kokeza je jednoglasno reizabran za predsjednika FSS-a i novi mandat mu važi do 2023. godine.

(B92, Beta)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije