Fudbal

Koliko je Tan ulagao u Sarajevo?

Koliko je Tan ulagao u Sarajevo?
Foto: Twitter | Koliko je Tan ulagao u Sarajevo?
N.N.

Malezijski multimilioner - Vinsent Tan doskora je bio većinski vlasnik upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sarajevo, a svoja upravljačka prava prepustio je Ngujen Hoai Namu iz Vijetnama. Barem onaj većinski dio.

Hoai Nam sada ima 60 odsto upravljačkih prava Bordo tima, dok 30 odsto još uvijek pripada Tanu. Deset odsto je u vlasništvu drugih poslovnih subjekata.

Vijetnamski medij "The Thao Van Hoa" navodi kako je Tan najmanje ulagao u Fudbalski klub Sarajevo s obzirom na to da je u njegovom vlasništvu još i velški Kardif, belgijski Kortrijk i američki Los Anđeles FC.

Prema navodima Vijetnamaca Tan je u proteklih šest sezona u Sarajevo uložio svega dva miliona dolara i to nakon što je preuzeo upravljačka prava Bordo tima, dok je godišnji budžet klubova u Vijetnamu oprilike između 1.5 i 2 miliona dolara.

Vijetnamci navode i da se Tan nije mnogo pitao kada je transfer politika kluba u pitanju, te da će novi vlasnik većinskih upravljačkih prava pokušati dovesti dva fudbalera u Sarajevo iz Vijetnama, a to su Kvang Hai (1997) i Ngujen Čong Fuong (1995).

(Radiosarajevo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije