Fudbal

Koliko novca treba za jedan dan u Kataru (VIDEO)

Koliko novca treba za jedan dan u Kataru (VIDEO)
Foto: Ustupljena fotografija | Koliko novca treba za jedan dan u Kataru (VIDEO)

DOHA - Rob Dauli engleski je navijač koji se trenutno nalazi u Kataru, a na svom je TikTok profilu otkrio koliko je tačno potrošio u jednom danu na Svjetskom prvenstvu.

Na utakmici Maroko - Hrvatska

Dan je započeo doručkom, a dva kroasana, flaša vode i milkšejk koštali su ga samo 6.70 BAM. Zatim je otišao gledati Maroko protiv Hrvatske na stadion "Al Bajt" u Al Koru, gdje je pojeo "preskupi" čizburger i popio flaš vode za ukupno 31.50 BAM, a flašu Coca-Cole platio je dodatnih 6.70 BAM.

@dawleycb5 The media will tell you Qatar is expensiv It is…. #fyp #doha #qatar #worldcup2022 #travelvlog #moneychallenge #ripoff ♬ original sound - Rob Dawley

Vožnja Uberom od 15 km koštala ga je 24.60 BAM, što mu je izgledalo kao "bagatela" u poređenju sa skupim čizburgerom.

Pivo od 24.80 BAM i sladoled za 13.45 BAM

Navijač kaže da su ga dva piva koštala 49.90 BAM, odnosno jedno malo više od 24.80 BAM, što je smatrao još jednom "podvalom".

Zatim je pojeo sendvič s pomfritom za 18 BAM, što mu je bilo "najbolje što je dotad pojeo tamo". Kako bi se rashladio, Rob je kupio sladoled za 13.45 BAM, a svoju je dnevnu trpezu završio s goveđim falafelom za 6.70 BAM.

Koliko košta jedan dan u Kataru?

Prema svemu što je naveo, navijač je potrošio ukupno 158 maraka na hranu, piće i prijevoz. Ali, u cifru nije uračunata cijena smještaja i karti za utakmice, što je glavni razlog zašto je Rob zaključio da je boravak u Kataru "izuzetno skup."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije