Fudbal

Komemoracija Šekularcu: Oproštaj od neponovljivog šarmera

Komemoracija Šekularcu: Oproštaj od neponovljivog šarmera
Foto: FK Crvena zvezda/Facebook | Komemoracija Šekularcu: Oproštaj od neponovljivog šarmera

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Dragoslava Šekularca održana je danas u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Na mjestu gdje je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi.

Predsjednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, na ivici suza i drhtavim glasom, poručio je da je Šekularac bio jedinstven.

"Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, deo bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu preneo je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to rečima opisati. Ljudi su ga voleli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač - smeker, šaljivdžja i boem, prava inspiracija mnogima", rekao je Mijailović.

On je dodao da je klub ponosan na Šekularca, drugu Zvezdinu zvezdu, i da ima velike zasluge što je Crvena zvezda najgledaniji klub u ovom dijelu Evrope.

Aleksandar Marković teško je podnio odlazak bivšeg saigrača.

"Tužan je dan za sve Srbe i zvezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, večno će živeti legenda njegovih anegdota", naveo je Marković.

Boško Ðurovski u jako emotivnom izlaganju podsjetio je koliki trag je ostavio Šekularac.

"Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju smo otac i ja postali zvezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali Šeki niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji", poručio je Ðurovski, poslije čega je nastao veliki aplauz.

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac kroz koji je prikazana njegova bogata karijera.

Komemoraciji su prisustvovali prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministri Aleksandar Antić i Vanja Udovičić, funkcioner UEFA Zoran Laković, legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, legenda Partizana Momčilo Vukotić, prvi čovjek košarkaškog kluba Nebojša Čović, legendarni košarkaš Zoran Moka Slavnić, potpredsjednici Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i Nenad Bjeković, selektor Mladen Krstajić, nekadašnji selektor Ilija Petković, Zvezdin direktor Zvezdan Terzić, trener Vladan Milojević i mnogi drugi...

Sahrana Šekularca zakazana je za danas od 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije