Fudbal

"Koševo" najposjećenije, Dejan Vidić i Nemanja Bilbija golgeteri

"Koševo" najposjećenije, Dejan Vidić i Nemanja Bilbija golgeteri
Foto: FK SARAJEVO | „Koševo“ najposjećenije, Dejan Vidić i Nemanja Bilbija golgeteri

U devetom kolu M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine najveća posjećenost bila ja na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“.

Kolo iza nas u najjjačem fudbalskom takmičenju Bosne i Hercegovine obilježilo je ukupno 16 postignutih 16. To je u prosjeku 2,67 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 15 fudbalera.

Strielci su najraspoloženiji bili u Doboju gdje je Sloga pobijedila GOŠK rezultatom 3:2. Jedinu pobjedu u gostima ostvavio je Zrinjski. Aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine slavili su u Konjicu protiv Igmana rezultatom 2:0.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 19.700 gledalaca ili 3.283 po utakmici. Najveću pažnju priovukao je po izvještajima delegata susret igran na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" na utakmici Sarajevo - Zvijezda 09, koji je pratilo 6.200 navijača.

Sudije su pokazale 19 žutih i dva crvena kartona.

Nakon devet kola vodeći je Borac sa 21 bodom, a slijede Sarajevo i Široki Brijeg sa 16, Zrinjski sa 15 bodova i utakmicom manje, Velež sa 14...

Vodeći na liste strijelaca su Dejan Vidić iz Sloge i Nemanja Bilbija iz Zrinjskog sa po šest golova. Po pet su postigli Renan Oliveira (Sarajevo), Irfan Hadžić (Tuzla Siti) i Nermin Haskić (Velež).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije