Fudbal

Koševo spremno za nastavak

Koševo spremno za nastavak
Foto: N.N. | Koševo spremno za nastavak

U skladu sa uputstvima nadležnih organa danas je obavljen pregled sanitarno-epidemioloških uslova na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo. Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje utakmica u narednom periodu.

“U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u TC Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze koronavirusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima”, rekao je Reuf Karabeg doktor FK Sarajevo.

Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, koja je vlasnik stadiona je osigurala sredstava za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona.

 "Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature biće na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće”, kazao je Ismar Hadžibajrić, fiziotarapeut FK Sarajevo.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a u ime Fudbalskog kluba Sarajevo sastanku su prisustvovali generalni sekretar Mirza Hadžić, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, koordinator medicinskog tima Reuf Karabeg i glavni fizioterapeut Ismar Hadžibajrić.

Iz Fudbalskog klubova Sarajevo danas su saopštili da su obavili testiranje igrača na virus korona i svi uzorci su negativni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije