Fudbal

Kralj ne silazi sa evropskog trona, Karijus srušio Liverpul

Kralj ne silazi sa evropskog trona, Karijus srušio Liverpul
Foto: Tanjug | Kralj ne silazi sa evropskog trona, Karijus srušio svoj Liverpul

Fudbaleri Real Madrida treći put zaredom osvojili su Ligu šampiona, nakon što su u finalu savladali engleski Liverpul, rezultatom 3:1.

Utakmica je sa obje strane počela nešto opreznije, a prvu priliku imao je Liverpul u 23. minutu. Firmino je ostao sam na desetak metara od gola, ali je njegov udarac izblokirao Ramos.

Tri minuta kasnije dogodio se veliki peh za Liverpul. Muhamed Salah je nezgodno pao na rame. Nakon ljekarske pomoći pokušao je da nastavi utakmicu, ali je ipak napustio teren u suzama.

U 35. miinutu dogodio se peh i za Real. Karvahal je zbog povrede lože morao van terena.

Prvo poluvrijeme obilježile su povrede, ali jedan poništen pogodak Realu. Zabio je Benzema, ali se nalazio u ofsajdu i srpske sudije su opravdano poništinile gol.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja, a prvi pogodak viđen je već u 51. minutu. Benzema je ponovo zatresao mrežu, a ovaj put zastavica je mirovala. Golman Liverpula je pokušao da doda loptu jednom svom igraču, ali je Benzema natrčao i postavio nogu, a lopta se odbila u mrežu engleskog tima.

Ipak, Feniksi se nisu predavali i već četiri minuta kasnije dolaze do izjednačenja. Nakon izvedenog kornera najviši u skoku bio je Lovren koji spušta loptu na peterac, a tamo je čeka Mane i posprema u mrežu za 1:1.

U 64. minutu Real ponovo dolazi do prednosti. Spektakularan pogodak postigao je Garet Bejl, koji je dokazao da Ronaldo nije jedini koji zna da zatrese mrežu makazicama. Veliki posao odradio je Marselo koji je ubacio loptu do Velšanina.

Uzbuđenjima u ovoj utakmici tu nije bio kraj. Samo šest minuta kasnije Liverpul je mogao do novog izjednačenja. Mane je zategao sa nekih dvadesetak metara, ali je stativa spasila Kraljevski klub.

U 74. minutu Ronaldo se našao 1 na 1 sa Karijusom, ali se niotkud stvorio Robertson koji je izblokirao šut Portugalca.

U 83. minutu Bejl postiže svoj drugi pogodak, nakon katastrofalne greške golmana Liverpula Karijusa. Velšanin je raspalio sa 25 metara, a iako je lopta bila neugodna, Karijus je loše odreagovao i Real je došao do prednosti od 3:1.

Mogao je Bejl do het-trika u narednom napadu Reala, ali su pravovremeno reagovali defanzivci Liverpula i spriječili još gori potop svog tima u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Petnaestak sekundi pred kraj meča Ronaldo je bio u izglednoj prilici, ali je na teren utrčao jedan navijač, zbog čega je napad morao da bude prekinut, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije