Fudbal

Kreće ludilo zvano posljednji dan prelaznog roka

Kreće ludilo zvano posljednji dan prelaznog roka
Foto: Ilustracija | Kreće ludilo zvano posljednji dan prelaznog roka

Pred nama je jedan od najuzbudljivijih dana kada je fudbalski svet u pitanju – posljednji dan prelaznog roka.

Kao i u većini zemalja, prelazni rok u Srbiji takođe traje do 31. u ponoć.

U gotovo svim vodećim zemljama ljetnja pijaca se zatvara u ponoć posljednjeg dana avgusta, dok će klubovi u Rusiji (6. septembar), Škotskoj (1. septembar), Tuskoj, Danskoj (1. septembar). Holandiji (2. septembar), Bugarskoj i Rumuniji (8. septembar) imati više vremena da kompeltiraju ekipe.

Mjeseci za nama bili su veoma burni, ali je to realno očekivati i od svakog narednog prelaznog roka – imajući u vidu tendencije u modernom fudbalu.

Blokbaster ljeta režirao je Pari Sen Žermen otkupivši Nejmara da Silvu za rekordnih 222 miliona evra od Barselone, a sva je prilika da će prebogati katarski šeici i spustiti zavjesu pošto je sve isplanirano i dogovoreno oko dolaska Kilijana Mbapea u Pariz.

Najtalentovaniji tinejdžer današnjice bi trebalo tokom dana i zvanično da stigne u prestonicu Francuske iz Monaka – u transferu teškom 180.000.000 evra.

Drugi najveći posao ljeta napravila je upravo Barsa, potrošivši dobar dio novca dobijenog za Brazilca na akviziciju Usmanea Dembelea iz dortmunde Borusije za potencijalnih 155 miliona evra, dok ofanziva za dovođenje veziste Liverpula Kutinja, u transferu takođe izraženom sa devet cifara, i dalje traje.

Ipak, najveće trošadžije su ponovo bile premijerligaši, još jednom nadmašivši sopstveni rekord od preko milijardu i 300 miliona evra, a prednjačili su Mančester Junajted i Liverpul.

Na Old Traford stigao je Romelu Lukaku iz Evertona za 85.000.000, a na Enfild Nabi Keita iz Rosen Bolen Lajpciga za 30.000.000 manje.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije