Fudbal

Krezo trasira put za SP

Krezo trasira put za SP
Foto: N.N. | Krezo trasira put za SP

Novi stručni štab futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine predvođen selektorom Ivom Krezom i njegovi saradnici Nijaz Mulahmetović, Ivan Stanković i Goran Melher, odradio je u Zenici svoju prvu reprezentativnu akciju.

Selektor Krezo je zadovoljan viđenim u protekla tri dana.

"Moj stručni stožer i ja smo više nego zadovoljni odrađenim na ovom okupljanju. Cilj je bio da se upoznamo s igračima i da im predstavimo naš način rada. Nije na ovom okupljanju bilo igrača iz Mostar Starog Grada zbog obaveza u UEFA Futsal kupu, pa će u narednom periodu još malonogometaša biti u konkurenciji za A tim. Momci su dobili upute kako treba da rade u narednom periodu", rekao je Krezo.

Smatra da je ekipa perspektivna i da uz malo sreće može ostvariti plasman na SP 2020.

"Cilj nam je plasman na naredno Svjetsko prvenstvo i nadam se da ćemo biti spremni za taj pothvat. Prvim okupljanjem u zenici počeli smo trasirati put ka tom cilju. Sve ovisi i od toga koga ćemo izvući u skupini. Ovo su mladi i perspektivni momci koji imaju smisla za mali nogomet. Spremaćemo se, radićemo jako i nadamo se najboljem. Uz povoljan ždrijeb, vjerujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve", dodao je Krezo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije