Fudbal

Kristijano Ronaldo - savršena investicija

Kristijano Ronaldo - savršena investicija
Foto: Tanjug/AP | Kristijano Ronaldo - savršena investicija

Italijanski Juventus zaprepastio je fudbalsku javnost kad je platio 100.000.000 evra za transfer tada 33-godišnjeg Kristijana Ronalda.

Za igrača u tim godinama neki klubovi ne bi izdvojili ni desetinu od te sume, a neki kao što je Čelsi bi ga pustitli čak da napusti klub.

Međutim, godinu i po nakon ovog transfera brojevi pokazuju jednu stvar – bila je to savršena investiacija. Naime, Juventus je u utorak produžio sponzorski ugovor sa kompanijom Alijanc (Allianz) do ljeta 2030. godine.

Po tom ugovoru "Stara dama" će zaraditi 103.000.000 evra, odnosno više od 10.000.000 godišnje.

Prisustvo Ronalda u Torinu je bio svakako ključni faktor za dogovor ove saradnje, ali Alijanc nije jedini koji je procijenio da je idealan trenutak da se baš sada reklamira preko Juventusa.

Mediji prenose da njemački proizvođač sportske opreme Adidas ne želi da ostane bez saradnje sa Juventusom, pa nudi novi ugovor vrijedan čak 51.000.000 godišnje, za razliku od sadašnjih 23.000.000.

Takođe, ugovor sa Juventusom je poboljšao i proizvođač terenskih automobila Jeep sa 17 na 42 miliona evra.

Juventus zarađuje ogroman novac i zahvaljujući prodaji dresova sa imenom Ronalda na leđima. Od njegovog dolaska je prodao dresove u vrijednosti od preko 100.000.000 evra.

Ako neko čak i smatra da je Juventus previše platio za 51 gol i 13 asistencija koliko je Ronaldo zabilježio na 71 utakmici, "Stara dama" sigurno nije promašila ovim transferom. (B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije