Fudbal

Krstajić: Biće teže nego u Litvaniji, očekujem pobedu

Krstajić: Biće teže nego u Litvaniji, očekujem pobedu
Foto: starsprt | Krstajić: Biće teže nego u Litvaniji, očekujem pobedu

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić izjavio je da očekuje pobjedu protiv dobre i agresivne ekipe Rumunije u drugom kolu Lige nacija.

Krstajić je najavio nekoliko izmjena u timu u odnosu na premijerni duel protiv Litvanije.

Srbija je u petak savladala Litvance u Viljnusu 1:0, dok su Rumuni remizirali sa Crnom Gorom 0:0.

"Sutra igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum", rekao je Krstajić.

On je najavio da će napraviti nekoliko izmjena u tiumu, prije svega zbog problema sa povredama.

"Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povredjeni Milan Rodic, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra", kazao je Krstajić.

Krstajić je istakao da je ekipa u procesu stvaranja i da je normalno da se dešavaju greške, ali da ima vremena da se isprave.

"Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takodje uigava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo proti brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće".

Za Dušana Tadića je rekao da može daigra na sve tri pozicije u napadu, a da Milenković i Veljković predstavljaju budućnost.

"O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne Orliće koji ne igraju u svojim klubovima", rekao je Krstajić.

Kapiten Aleksandar Kolarov ponovio je da bi volio pune tribine stadiona u Humskoj, ali da realno sagledava stvari i atmosferu oko reprezentacije.

"Nadam se i voleo bih da stadion bude pun, ali realno gledam stvari atmosferu oko reprezentacijie. Mislim da neće biti pun i ne zanma me šta drugi misle", kazao je Kolarov.

Za saopštenje Crvene zvezde nakon što je oko kritikovao odluku Filipa Stojkovića da igra za Crnu Goru, Kolarov je istakao da ga nisu dobro shvatili, posebno što se odlično poznaje sa Zvezdanom Terzićem.

Kada su u pitanju Rumuni dodao je da ima lijepo mišljenje o njima.

"Igrao sam zajedno sa nekim igračima, a sa Raduom sam baš dobar", poručio je Kolarov.

Utakmica 2. kola C Lige nacija, grupe 4, između Srbije i Rumunije igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.

(b92/tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije