Fudbal

Krstajić: Hvala Borcu i državnom vrhu Republike Srpske

Krstajić: Hvala Borcu i državnom vrhu Republike Srpske
Foto: N.N. | Krstajić: Hvala Borcu i državnom vrhu Republike Srpske

Ovom prilikom bi se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske istakao je predsjednik FK Radnik Mladen Krstajić nakon žrijeba u Nionu na kojem je tim iz Bijeljine za protivnika dobio Spartak iz Trnave.

Radnik će odmjeriti snage sa slovačkom ekipom Spartaka iz Trnave u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Predsjednik ''Plavih'' Mladen Krstajić istakao je da će ekipa potpuno ozbiljno pristupiti ovom dvomeču.

"Plasman u Ligu Evrope veliki je uspjeh za Radnik, obzirom da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupsku stranicu.

On se osvrnuo na skroman budžet Radnika, koji je i pored finansijskih poteškoća izborio mjesto na evropskoj sceni.

"Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", tvrdi Mladen Krstajić.

Krstajić se zahvalio rukovodstvu FK Borac iz Banja Luke i državnom vrhu Republike Srpske na podršci.

"Ovom prilikom bi se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, RS i BiH", zaključio je Krstajić.

Radnik je u prvom susretu 11. jula domaćin u Banjaluci, a sedam dana kasnije će gostovati u Slovačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije